България да започне да се асоциира основно с богатото си

...
България да започне да се асоциира основно с богатото си
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: България трябва да се асоциира с културно наследство

България да стартира да се асоциира главно с богатото си културно завещание. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова на полемика в Лондон за културно-историческия туризъм, проведена от National Geographic взаимно с The Times, The Sunday Times и The Wall Street Journal в границите на интернационалното туристическо ревю WTM.

Министърът на превоза означи огромното културно завещание на страната ни - у нас са открити над 40 хиляди артефакта . По това завещание се нареждаме на трето място в Европа.

 900 000 гърци посетили България за първите 9 месеца
900 000 гърци посетили България за първите 9 месеца

Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова

Ангелкова похвали министерството ни и за единната интерактивна платформа с мобилно приложение I Love Bulgaria, която ведомството създаде . Платформата сплотява всички детайли на туристическия бранш - забележителности, места за настаняване, заведения, съпътстващи услуги и прочие 100-те национални туристически обекта, също са включени в платформата.

Министърът на туризма се концентрира върху опциите на страната ни да развива освен обичайните типове туризъм. Тя изясни капацитета на България да работи в посока - културен, балнео-и СПА, уелнес, еко - и селски, планински, авантюристичен, ловджийски, голф и прочие туризъм.

Новите форми, които се развиват в България са спортният и кулинарният туризъм, изясни тя и добави, че се чака мощен сезон поради Световната купа по сноуборд през януари 2018 година, която ще се организира в Банско. Кулинарният туризъм в страната пък се развива посредством най-новия план на Министерството на туризма взаимно с Министерството на земеделието, храните и горите. Проектът включва създаването на 12 винено-кулинарни дестинации на територия на страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР