България да предприеме национално отговорна позиция като осигури страната, икономиката

...
България да предприеме национално отговорна позиция като осигури страната, икономиката
Коментари Харесай

Газовата асоциация призова правителството да плаща синьото гориво“ в рубли

България да предприеме национално виновна позиция като обезпечи страната, стопанската система и жителите с нужния енергиен притежател, приемайки изискването на Руската федерация за заплащане на доставките на природен газ сред „ Булгаргаз “ ЕАД и „ Газпром Експорт “ ООД в рубли заради липса на опция, прикани Българската газова асоциация в отворено писмо, представено от БТВ.

„ Призоваваме Правителството да създаде и реализира Национална стратегия за енергийна самостоятелност, включваща изследване и рандеман на лични енергийни запаси, диверсификация на трасета и източните на природен газ “, допълниха настояванията си от Асоциацията.

По техни думи българският бизнес е смутен от отхвърли за заплащане на доставката на природния газ по дълготрайния контракт на „ Булгаргаз " ЕАД с Газпром Експорт “ ООО в рубли.

„ България не е обвързвана с европейската газова система, не е приключила диверсификацията на входящите газови потоци, не има приемни терминали за компресиран и полутечен природен газ, с мораториум сама е лимитирала изследването и добива от природен газ от стандартни и неконвенционални източници, в Европейския съюз България е най-енергийно подвластна от приемане на природен газ по дълготрайния контракт с „ Газпром " ООО “, допълват от Асоциацията.

Те приканват Българското държавно управление да обезпечи диверсефикацията на българската стопанска система и енергетика и минимизирайки последствията от използването на неикономически ограничения да ограничи евроскептиците измежду част от българското общество.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР