България да предостави на Украйна около 100 бронирани машини от

...
България да предостави на Украйна около 100 бронирани машини от
Коментари Харесай

Предлагат България да даде 100 БТР-а на Украйна

България да даде на Украйна към 100 бронирани машини от складовете на Министерство на вътрешните работи , оферират от Политическа партия -ДБ.

Това заяви депутатът от обединението Ивайло Мирчев в коридорите на Народното събрание.

БТР-ите, създадени през 60-те и 70-те години на предишния век, са добити от тогавашните “Вътрешни войски ” (днес жандармерия), само че не са употребявани и са с отпаднала нужда.

За тази техника България заплаща доста за предпазване и поддръжка, сподели още Мирчев.

По думите му, в реализацията на самодейността вземат участие министър председателят Николай Денков, министрите на вътрешните работи и на защитата, ръководителят на парламентарната комисия по защита Христо Гаджев, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Проектът за решение на Народното събрание ще бъде импортиран през днешния ден и ще бъде подсилен от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Депутатът изрази вяра, че страната ни към момента ще може да се възползва от обещаната военна помощ от Съединени американски щати в подмяна на даването на Украйна на руска техника. Но акцентира, че през декември предходната година служебният кабинет на президента Радев е отказал договорка против пращането на руско въоръжение на Украйна да получим съвременни американски системи за противовъздушна защита за 200 млн. $. “Радев е доста угрижен за българската войска, само че пропусна шанса. Видяхме, че съвременна Противовъздушна отбрана система смъква в Украйна и суперзвуковите ракети на Путин ”, сподели Мирчев.

По думите му, за последните 16 месеца Украйна е вложила 5 милиарда лева в българската стопанска система за покупка на българско оръжие и муниции, като до края на годината сумата може да стане 7 милиарда А като безплатна помощ България до момента е пратила минимум по отношение на останалите страни. Очертавал се нов пакет, който също ще е относително дребен.

Ивайло Мирчев сподели още, че продажбата на нуклеарното съоръжение за АЕЦ “Белене ” на Украйна също е доста добра договорка, тъй като по този начин освен ще помогнем на украинците да довършат своята нуклеарна централа и да си върнем забележителна част от нашите вложения, само че и да се отървем от един огромен корупционен план и средство за съветско въздействие у нас.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР