България Борисов: Сивата икономика намалява, светлата част се повишава През

...
България Борисов: Сивата икономика намалява, светлата част се повишава През
Коментари Харесай

Борисов: Сивата икономика намалява, светлата част се повишава

България Борисов: Сивата стопанска система понижава, " светлата част " се покачва " През 2023 година България ще е на равнището на най-хубавите ", съобщи министър председателят  Жанета Нейкова 3 юли 2019, 12:27  Борисов: Сивата стопанска система понижава, Източник: БГНЕС
ивата стопанска система понижава, а "светлата част на стопанската система " се покачва до рекордните 79,1 пункта, сподели Бойко Борисов при започване на съвещанието на държавното управление, като разяснява равнището на показателя "Икономиката на ярко ".

Данните са на Асоциацията на индустриалния капитал в България, а минимум някой може да ни заподозре в близки връзки с тази асоциация, - те постоянно са подкрепяли левите сили, добави министър председателят.

Когато цифрите приказват, елементарно се вършат заключения. Изсветляването на стопанската система се дължи на няколко фактора - България е постоянна в политическо и икономическо отношение, сподели Борисов.



"Фалитът на Корпоративна комерсиална банка и политическата неустойчивост през 2014 година доведоха до намаляване на този показател. По време на нашето ръководство, съгласно АИКБ, се е нараснала събираемостта на акциза за алкохол и цигари, а напъните на Националната гаранция по приходите за инспекции на касовите наличия на компаниите, понижиха тези наличия с пет милиарда лв. през предходната година ", сподели министър председателят.

Скок с 203% на цената на тока за бизнеса удря всички българи

Бизнесът: По-ниски заплати, по-високи цени поради НЕК

Манолова за неналичието на закон за частния банкрут: Това води към сивия бранш и терминал 2

Външните фактори, които спомагат за изсветляването на стопанската система са излизането на световната стопанска система от рецесията и неналичието на миграционен поток по границата на България, добави Борисов.

"По прогнози на АИКБ през 2023 година равнището на този показател за България ще е на равнището на най-хубавите индикатори ", сподели Борисов.

До 2023 година 84% от българската стопанска система ще работи на ярко, сочат прогнозите в новия отчет за показателя "Икономика на ярко ", проследяван от АИКБ. Докладът беше оповестен в понеделник, 1 юли.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Бойко Борисов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР