България Бивша служителка на НОИ източила бюджета с 3 млн.

...
България Бивша служителка на НОИ източила бюджета с 3 млн.
Коментари Харесай

Бивша служителка на НОИ източила бюджета с 3 млн. лв.

България Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила бюджета с 3 млн. лева Жената, която в този момент има личен бизнес, нанесла вреди на бъдещи пенсионери, които й давали пари, и също така пенсиите им са оспорени  Виолета Русенова 3 декември 2019, 20:33  Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила бюджета с 3 млн. лева
Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила бюджета с 3 млн. лева
 Деница Сачева е новият обществен министър
Деница Сачева е новият обществен министър
 Мъж размаха заредено оръжие в болница в Бургас
Мъж размаха заредено оръжие в болница в Бургас
 Марешка Бардем пострада в злополука
Марешка Бардем пострада в злополука
 40 дни търсят избягал палач на пътя
40 дни търсят избягал палач на пътя
 Ловят и придвижват в кафези диви прасета, никой не знае за какво
Ловят и придвижват в кафези диви прасета, никой не знае за какво
 Дете откри игла в пържола: Шега, възмездие или друго
Дете откри игла в пържола: Шега, възмездие или друго
 Изслушват кандидатите за началник на КПКОНПИ
Изслушват кандидатите за началник на КПКОНПИ

ри милиона лв. вреда е била нанесена на Национален осигурителен институт от непозволено отпуснати пенсии в Пловдив.

В крупната скица за измами са взели участие някогашна служителка на Национален осигурителен институт, мъжът, с който е живяла на фамилни начала, и нейната щерка.

Това оповестиха на ексклузивен брифинг в Пловдив шефът на полицията Йордан Рогачев, районният прокурор Чавдар Грошев и наблюдаващият Димитър Пехливанов.18 души, на които е предстояло пенсиониране, са ощетени със суми от три хиляди до 16000 лева

На брифинга бяха показани десетина кръгли и правоъгълни печати като част от материалните доказателства, уличаващи 62-годишна някогашна служителка на НОИ-Пловдив в машинация в изключително огромни размери. Друга част от доказателствата са огромна част от изчезналите над 250 преписки от Национален осигурителен институт, за което по сигнали от локална медия тече инспекция и се водят редица каузи. Сега те свързват директно някогашната служителка от Национален осигурителен институт и сегашна шефка на частна компания за пенсионни услуги със скица за правене на подправени удостоверения за застрахователен стаж, оттова с нанесена вреда за към 3 млн лева на Национален осигурителен институт, както и вреди на хората, които са потърпевши в тази скица.

"Как тъкмо е работила дамата, която през вчерашния ден бе арестувана? Когато на хора, навършили възраст за пенсиониране, клиенти на двете и компании, не им е стигал стаж и те са желали да си го платят, са давали парите на нея, с цел да заплати тя в границите на сложна услуга. Тя е задържала парите за себе си, вместо това е изработвала дружно с щерка си и мъж, с който живеят на фамилни начала, УП- 30- документ, удостоверяващ стаж. Показаните през днешния ден печати са употребявани с тая цел, а компаниите са от дълго време закрити и архивът им не е разполагаем. За по-сигурно, явно, тя е прибрала въпросните преписки, с цел да не се потвърди измамата. Така има хора, които в този момент би трябвало да връщат до 100 000 лева с лихвите за начислени пенсии, в този момент оспорени от Национален осигурителен институт. Доста каузи са заведени от потърпевшите по тоя мотив. Намерените преписки са в неприятно положение, тъй като са били в наводнено помещение. Схемата е била допустима с помощта на големия безпорядък, който царува в архивите на предприятия и компании, а много от тях са напряко заличени. Сред услугите, които нейните две компании са предложили, е търсене на изгубен стаж. Вместо да го търси, обаче, тя го е съчинявала с подправени документи, подправяла е и трудови книжки, с цел да подхождат. Клиентите й не са взели участие в схемата, те са давали пари, с цел да си закупят стаж, тъй че от 18 сходни случая тя е прибрала за себе си 125 000 лева ", заяви Чавдар Грошев, областен прокурор от Пловдивската районна прокуратура.

Задържаната жена е била чиновник в Национален осигурителен институт в интервала 1985- 2009-та година. През 1992 година е била уволнена, само че съдът я връща на работа.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР