България беше една от малкото държави, които започнаха да се

...
България беше една от малкото държави, които започнаха да се
Коментари Харесай

Асен Василев: България беше от малкото държави , които се подготвяха за продължителна война в Украйна

България беше една от дребното страни, които започнаха да се готвят за продължителна война в Украйна. Първоначалната ни оценка беше за 5 години, само че този небосвод може да се окаже пай. Затова не предвиждаме неотдавнашен край за задачите на икономическото и финансово обмисляне, сподели българският финансов министър Асен Василев, който е формален посетител на провеждащата се в Солун първа интернационална конференция " Форум за съгласуваност на Югоизточна Европа ".

Организатори на конференцията са информационната компания " Ес Джи Ти Цомокос " в стратегическо партньорство с Пристанището на Солун. На събитието участва и посланикът на Индия в Атина Рудрендра Тандон, написа novini.bg.  

Българските управляващи са стъпили на няколко сюжета, които да им послужат като насочна точка за сегашната война в Украйна – като измежду тях са югославски сюжет и иракски сюжет. Асен Василев припомни, че спорът в Югославия продължи 7 години, поради че той не носеше този геополитически заряд и беше през 90-те години.

Докато няма спокойно решение на спора, финансовият министър позволи, че преносът на артикули ще продължава да заобикаля северните транспортни коридори.

В момента България се приготвя за удвояване на трафика през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " с Турция до 3 години при сегашната обработка на преминаващи камиони от граничния пункт с Турция.  

България чака да се удвои броят на преминаващите камиони през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " с Турция до 3 години, сподели финансовият министър. В момента през пункта границата пресичат към 4000 тежкотоварни автомобила всеки ден, което го прави втория най-натоварен в света.
ТЕМА преди 19 минути 144 преди 10 часа 626 преди 10 часа 1289
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР