България бави реализацията на продължението на Турски поток на своя

...
България бави реализацията на продължението на Турски поток на своя
Коментари Харесай

Путин: България бави реализацията на Турски поток

България бави реализацията на продължението на " Турски поток " на своя територия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след срещата със сръбския президент Александър Вучич. По думите на стопанина на Кремъл, в случай че България не желае да осъществя „ Турски поток “, Русия ще откри други благоприятни условия за транзитиране на газ в Южна Европа. Новината бе обявена от РИА Новости, представена от БГНЕС.
Полагането на газопровода „ Турски поток “ през Сърбия ще бъде приключено през идващите седмици, съобщи съветският президент. " Сърбия се причисли към построяването на газопреносна система, която е сухопътно продължение на газопровода " Турски поток " в Южна Европа. Полагането на тръбите на сръбска територия ще бъде приключено през идващите седмици ", сподели Путин на конференция след диалози със сръбския президент Александър Вучич.
По думите на Путин е реализирано съглашение за увеличение на потенциала на подземните газови складове, ситуирани в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.
„ Убедени сме, че осъществяването на тези огромни енергийни планове ще помогне доста да се ускори енергийната сигурност освен на Сърбия, само че и на целия балкански район и на Европа като цяло “, съобщи съветският водач.
Путин посочи на конференцията, че е разискал с Вучич обстановката на Балканите и казуса с Косово, съобщи още ТАСС.

Русия е подготвена на взаимни отстъпки по косовския проблем, в случай че Белград и Прищина стигнат до подобен, съобщи президентът. Той сподели още, че неговият сръбски сътрудник Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на успеха на 9 май 2020 година
" Следващата година ще бъде значима дата за всички нас - 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война. Г-н Вучич одобри покана да пристигна на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва ", съобщи съветският държавен глава.
Путин акцентира още: " Ние ще се радваме да забележим сръбските военни измежду участниците в парада на Червения площад ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР