България – Парагвай 3-0, плейоф за група II в купа

...
България – Парагвай 3-0, плейоф за група II в купа
Коментари Харесай

Лазаров и Донски подпечатаха триумфа на България над Парагвай


България – Парагвай 3-0, плейоф за група II в купа „Дейвис“

Александър Лазаров/Александър Донски – Хуан Борба/Ернардо Ескура 6-3, 7-5

Александър Донски и Александър Лазаров донесоха триумфа на българския народен тим в квалификационния конфликт с Парагвай от международна група II за купа „Дейвис“. Те победиха Хуан Борба и Ернардо Ескура в мача на двойки, като по този метод направиха резултата 3-0 за България и обезсмислиха идващите два мача от програмата. Въпреки това ще се изиграе един от плануваните дуели на сингъл, защото спроед регламента на ITF конфликтите в шампионата би трябвало да се състоят от най-малко четири обособени мача.

По този метод „лъвовете“ се класираха за идващия кръг от конкуренцията, който ще се организира през септември.

Българкият тандем стартира мача с гейм на нула след два аса от страна на Александър Донски, само че гостите също завоюваха първото си подаване и изравниха. След това обаче доста по-големите опит и класа на българските тенисисти започнаха да си проличават. Лазаров и Донски заиграха доста по-агресивно и решително, като това има оказа помощ да осъществят първия пробив в мача и да открият контрола върху играта, натрупвайки удобен задатък от 4-1.

Това се оказа повратният миг в сета. Борба и Ескура завоюваха идващите си две подавания, само че усилият има се оказаха незадоволителни, защото Донски и Лазаров не разрешиха на съперниците си да върнат пробива и запазиха преднината от три гейма, надделявайки с 6-3 в откриващата част.

Вторият сет обаче бе доста по-труден за българските тенисисти. Те пропуснаха два следващи брейкпойнта при 1-1, като след това тези неточности им костваха скъпо, защото в шестия гейм Борба и Ексура стигнаха до първия си пробив и направиха резултата 4-2 в своя изгода.

Сложната обстановка обаче не обезвери Лазаров и Донски, които съумяха да върнат брейка и да възстановят равенството, демонстрирайки отличен синхрон. Борба и Ексура си върнаха водачеството, само че насладата им не продължи дълго, защото българските тенисисти записаха решителен пробив, като завоюваха идващите три гейма на нула и реализираха цялостен поврат, оформяйки крайното 6-3, 7-5 след 66 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР