Българите вярват на президента Румен Радев, а не н Цветан

...
Българите вярват на президента Румен Радев, а не н Цветан
Коментари Харесай

„Галъп”: 71% вярват на президента за самолетите, едва 9% – на Цветанов

Българите имат вяра на президента Румен Радев, а не н Цветан Цветанов в разразилата се словесна война сред двамата, почнала след обвиняванията в корупция и лобизъм от страна на зам.-председателя на ГЕРБ към президента за новите самолети за Военновъздушните сили.

Това сочат данните от експресен сондаж измежду 800 души на „ Галъп ". 71% гласоподават доверие на Радев, а едвам 9% на Цветанов.

" Оказва се, че по обвиняванията в корупция 71% от българите имат вяра на Румен Радев, а 9% имат вяра на Цветан Цветанов. Очевидно е, че тук се проектира персоналното доверие към двамата - което остава високо при Радев, а при Цветанов е отминало пиковата се фаза, която беше достигнало през 2010 година, да вземем за пример ", афишират и разясняват от " Галъп ".

Сондажът е самостоятелен от външно финансиране и е част от изследователската стратегия на организацията. Проведено е от 4 до 6 юли.

При резултатите в разногласието Радев - Цветанов се проектира доверие към двамата, което остава високо при Радев, а при Цветанов е отминало пиковата се фаза още през 2010 година, прецизираха от „ Галъп ".

Освен разногласието за бойните самолети допитването включва съвсем всичко настоящи в последно време тематики и кавги.
Инициативата на Бойко Борисов за присъединение на страните от Западните Балкани към Европейския съюз среща необятна поддръжка измежду интервюираните.

Явно хората имат вяра и на сигналите за друго качество на „ западни " и „ източни " разновидности на една и съща марка хранителен артикул. 51% настояват, че са се натъквали на разлики в качеството на храни.

Относно абсурда към НДК хората утвърждават основаването на анкетна комисия към Народното събрание.
Мнозинството от интервюираните не утвърждава ограничението на заплащания в брой.

В анкетата е включен и въпрос за напрежението в Асенвград след нападението над деца и треньори от локалния клуб по гребане.

По проблема в Асеновград българите не стигат до крайности. На въпроса „ Трябва ли да се изселят всички роми от Асеновград " преобладаваща част от анкетирането - 53%, се изричат протев тази концепция. 36% се съгласяват.

Тези 36% са доказателство за наболял публичен проблем, който съдържа сериозен капацитет за отрицателно развиване, разясняват от „ Галъп ".

Данните ясно сочат, че значимите тематики в последно време не разсънват безспорни настройки, а има „ борби на състезаващи се тълкования ". Надделява онази, която съдържа по-добро пояснение, е изводът на социолозите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР