Българите вече не са най-нещастните европейци, става ясно от съобщение

...
Българите вече не са най-нещастните европейци, става ясно от съобщение
Коментари Харесай

Вече не сме най-нещастните европейци

 Българите към този момент не са най-нещастните европейци, излиза наяве от известие на европейската статистическа организация Евростат. Те са изпреварени от латвийците, където всеки трети се усеща трагичен от самото начало.

У нас 35 на 100 от запитаните от статистиците са споделили, че са се почувствали щастливи най-малко един път в месеца. Българите обаче остават непоклатимо най-недоволни в Европа от финансовото си положение и от персоналните си взаимоотношения с близките.

Пред нас са хърватите, където щастието е реализирано от 42 % от популацията, както и гърците и румънците, където благополучие изпитват 46%.

Поляците са най-щастливи измежду източноевропейците. Най-нещастни в остаряла Eвропа са италианците.

През 2018 година белгийците са били най-щастливият народ в Европейски Съюз. Повече от две трети от популацията там споделя, че е усетило благополучие през последния месец. Същото е ситуацията и измежду холандците, австрийците и финландците. Всеки трети в Испания е споделил пред Евростат, че е непрестанно благополучен, което дава на статистиците да заключат, че там е най-вероятно да намерите човек, удовлетворен от живота си. 72 % от испанците изпитват благополучие най-малко един път месечно.

Анкетираните са били питани да дефинират сред отговора: благополучен съм от самото начало, през множеството време, понякога, от време на време и в никакъв случай.

Данните на Евростат се разминават със Световния показател на щастието за 2018 година, който се оглавява от Финландия. Дания, която в европейската ранглиста е седма е класирана втора в света, следвана от Норвегия, а Холандия е пета. Сред 10-те най-нещастни народа в света няма европейци. Южен Судан, Централно-африканската република и Афганистан са оценени като най-нещастни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР