Българите в чужбина гласуват в 61 държави, в които са

...
Българите в чужбина гласуват в 61 държави, в които са
Коментари Харесай

Каква е избирателната активност по света?

Българите в чужбина гласоподават в 61 страни, в които са разкрити общо 737 секции. Машинно гласоподаване е планувано в 245 от тях. Както към този момент е всекидневно на парламентарни избори, най-вече са изборните секции в Турция. Общо 350 хиляди души в южната ни съседка имат право да гласоподават.
След Турция, най-вече секции са разкрити във Англия. На места в Лондон даже се образуваха опашки. Вотът на Острова продължава до 22 часа българско време. В Германия сънародниците ни гласоподават в 74 секции, което е доста по-малко спрямо предходни избори. В частност в Берлин се регистрира по-ниска изборна интензивност от предходните избори, съобщи Bulgaria ON AIR.

Първите две секции, които отвориха порти зад граница, бяха тези в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Те започнаха работа в 22 часа българско време в събота. Два часа по-късно стартира и гласуването в Австралия. Най-късно изборният ден ще завърши в щата Калифорния в Съединените щати. Там той ще продължи до 6 часа българско време в понеделник - 3 април.

" Изключително значимо е да се гласоподава, защото има дейни дейности да отчаят хората, с цел да може по-лесно да бъдат манипулирани гласовете. Трябва гласът на обществото да може да се чуе ", безапелационен е доктор Христо Стефанов, който оказа помощ на потърпевшите в първите минути след случая с рейс, цялостен с деца, на Автомагистрала " Тракия ". В РСМ подадените заявки за гласоподаване бяха 169. " Когато се приказва за нормализиране на връзките и има упования за политическо държавно управление, с което да стартират договаряния за възобновяване на активността на работните групи на двете страни на равнище разнообразни браншове, би трябвало да бъдем правилни във фактологията. Ситуацията сред България и РСМ е в най-ниската си точка от последните 30 години ", счита кореспондентът на Българска телеграфна агенция Маринела Величкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР