Българите Теодор Александров и Денислав Коджабашев отпаднаха на 1/16-финалите при

...
Българите Теодор Александров и Денислав Коджабашев отпаднаха на 1/16-финалите при
Коментари Харесай

Александров и Коджабашев отпаднаха 1/16-финалите при мъжките двойки на ЕП по тенис на маса

Българите Теодор Александров и Денислав Коджабашев отпаднаха на 1/16-финалите при мъжките двойки на Европейското състезание по тенис на маса в Аликанте (Испания) Квалификантите Александров и Коджабашев изгубиха трагично от първенците от Игрите на английската общественост Лайъм Пичфорд и Пол Дринкхол (Англия) с 3:4 (11:7, 8:11, 5:11, 9:11, 11:8, 11:7, 9:11). Българите взеха удобно първия гейм, а във втория поведоха с 8:4, само че позволиха поврат.

Третата част вървеше равностойно до 5:5, само че с нова серия от шест следващи точки островитяните за първи път взеха задатък в резултата. Александров и Коджабашев дръпнаха със 7:5 в четвъртата част, само че още веднъж Пичфорд и Дринкхол демонстрираха по-добра резистентност в края на гейма и отново стигнаха до поврат за 11:9.

Българите започнаха мощно петата част и взеха задатък от 9:3 точки, който този път не изпуснаха, с цел да понижат изоставането си. В шестия гейм Александров и Коджабашев бяха по-силни в края и след 6:6 взеха пет от идващите шест разигравания, с което изравниха резултата.

Най-драматична беше последната седма част, в която българите наваксаха пасив от 6:9 и изравниха за 9:9 точки, само че по-късно с две следващи разигравания Пичфорд и Дринкхол победиха. С това българското присъединяване на Еврошампионата завърши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР