Българите спазват правилата в Гърция, защото там няма “вратички за

...
Българите спазват правилата в Гърция, защото там няма “вратички за
Коментари Харесай

Ина Арсова, сестрата на убития Филип: Хората се боят за колите си, не за погубени животи

Българите съблюдават разпоредбите в Гърция, тъй като там няма “вратички ” за обжалване
Брат ми беше виновен

“Хората ги е боязън, че могат да останат без кола, а не ги е боязън, че могат да погубят животи и да разрушат цели фамилии ”. Това сподели през днешния ден Ина Арсова - сестрата на убития на пешеходна пътека в София 15-годишен Филип. Според нея казусът с злополуките у нас е сложен и на цялата страна - от законодателството, през ограниченията, контролът, който би трябвало, само че не се постанова, до обществото и мисленето на хората, че са безнаказани и няма да има последици, даже да се качат зад кормилото след приложимост на алкохол.

“В чужбина нещата са разнообразни, там законите и санкциите са моментални ”, посочи тя и даде за образец Гърция, където няма оставени никакви малки врати за обжалване на актовете.

“И българите, преминат ли границата, стартират да се опасяват и карат деликатно. Защо не се опасяват у нас и нарушават разпоредбите? ”, попита Ина. Според нея не може най-голяма санкция за шофиране след алкохол да е 2000 лева Арсова е безапелационна, че дамата с детето, която е била до водача Петър Арсов, умъртвил Филип, е съизвършител в закононарушението.

“Тя е била с този човек преди да се качи той в колата, знаела е какво се случва - в някои страни това е съучастничество, а при нас е единствено разпитана като свидетелка. Има страни, в които притежател на заведение, в случай че види пил човек да се качи в автомобила си и не го спре или алармира, заведението се затваря за година. Тези хора би трябвало да са съучастни, те би трябвало да стопират околните си да правят закононарушение ”, безапелационна е сестрата на Филип.

Жената описа, че починалият є брат е бил извънредно виновен. “Той беше неповторимо и възпитано дете, в никакъв случай не е нарушил нито едно предписание. Никога не е отишъл на учебно заведение без домашно или неопитен. Никога не би си разрешил да пресече на друго място, с изключение на на светофар или пешеходна пътека. Силен дух и наличие, беше ни за образец на нас, възрастните ”, описа сестра му. И добави, че има доста неща, които могат да се създадат, а санкциите от актове би трябвало да се събират съответно, с цел да знае всеки, че не е безнаказан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР