Българите се превърнаха в едни от най-големите инвеститори в сектора

...
Българите се превърнаха в едни от най-големите инвеститори в сектора
Коментари Харесай

Българи се превърнаха в едни от най-големите инвеститори в сектора на недвижими имоти в Северна Гърция

Българите се трансфораха в едни от най-големите вложители в бранша на недвижими парцели в Северна Гърция. От няколко години насам софиянци, банскалии, благоевградчани, пловдивчани и даже варненци и бургазлии купуват къщи и жилища или терени, на които строят дребни фамилни хотели и магазини, предава " Труд ".

Стотици са към този момент нашенците, горди притежатели на морски парцели в региона на Халкидики. Масово се вземат и къщи чартърен за година. За 3-4 хиляди евро може да се вземе по-скромно селска къща, да се реновира и дава чартърен целогодишно, с което да се заплати на действителния й притежател и даже да има облаги.

Млади фамилии теглят заеми и купуват жилища край морето, с наемите от които да си изплащат заемите в България. Дори високите налози в южната ни съседка не е спрял процеса на вложение в парцели.

В първокласен апартамент за 5-6 души или къща в Северна Гърция се заплаща от 100 до 180 евро на вечер. Но получаваш първокласни условия за отдих, наложително ползваш двор и барбекю, имаш и безвъзмезден паркинг. Храната в таверните и заведенията е естествена. Обяд за четирима е под 50 евро, а обслужването е на равнище. Стотици наши младежи работят като сервитьори и миячи в Северна Гърция, заплатите им варират от 800 до 900 евро. Получават храна и квартира гратис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР