Българите, работещи в чужбина, си купуват по 3 имота.Това е

...
Българите, работещи в чужбина, си купуват по 3 имота.Това е
Коментари Харесай

Българите от чужбина си купуват по 3 имота у нас

Българите, работещи в чужбина, си купуват по 3 парцела.

Това е наклонност, а не са инцидентни случаи.

Лихвите по заемите ще стартират да понижават до края на годината, а тези по депозитите ще се усилват. Това предвидиха банкери по време на конференция проведена от уеб страницата Investor.bg.

В България наклонността ще се усети доста по-бавно, в сравнение с в останалата част на Европейския съюз и по-конкретно еврозоната.

Основният лихвен % на европейската централна банка е достигнал исторически висока стойност и оттук нататък специалистите чакат да понижава.

" Тази наклонност би трябвало логичен да посрещне друга наклонност която виждаме в България по какъв начин има едно леко и гладко повишаване на лихвите по депозитите, несъмнено доста по-малко в сравнение с е в страните от еврозоната ", сподели Асен Ягодин.

Продължава обаче отпущането на ипотечни заеми и за скъпи парцели като това има своето пояснение.

" Цените на парцелите, приходите са постоянно във връзка и имаме едно по този начин да се каже съществено повишение на приходите в България ", изясни Илиян Георгиев.

" Плюс това -  доста пари идват от чужбина от хора, които желаят да си купят парцел - втори, трети, което също към този момент е наклонност ", съобщи Светослав Миланов.

Банкерите пресмятат, че всекидневно страната ни губи тъй като сме отвън еврозоната, а в същото време валутата ни е в ръб и обвързана с еврото. Именно по тази причина и при нас трендовете влизат по-бавно.

" Всички ние поставяме старания по повод присъединението ни към еврозоната, по повод да можем да кажем че към този момент сме добре пристигнали там, само че както споделиха нашите сътрудници - това ще се случи когато осъществим съответните критерии ", разяснява Петър Чобанов, представен от Българска национална телевизия.

Все още Българска народна банка има упования, че е допустимо приемането на еврото следващата година, само че е малко евентуално това да стане от 1 януари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР