Българите предпочитат американската и италианската кухня вместо традиционната, сочи проучване

...
Българите предпочитат американската и италианската кухня вместо традиционната, сочи проучване
Коментари Харесай

Бургери пред мусака: Българите предпочитат американската вместо българската кухня, сочи проучване


Българите избират американската и италианската кухня вместо обичайна, сочи изследване кои са най-често поръчваните до дома и офиса храни.

На първо място, вместо мусака да вземем за пример, застават бургерите, следвани от пица, дюнер и гироси, разкриват данните на „ Глово “.

Снимка: iStock


Софиянци обичат мусака, а пловдивчани и варненци – пилешка чорба

Апетитът към обичайните български ястия пораства. През 2022 година доставките са се нараснали съвсем четири пъти спрямо предходната година, като на максимален интерес са се радвали кюфтетата по чирпански. Веднага след тях се подреждат лещата и незаменимият в горещините таратор.

От локалната кухня в София най-често са избирали мусаката, а в Пловдив и Варна - пилешката чорба.

А по-екзотично?

Не липсва и интерес към екзотичните усети - през предходната година доставките на азиатска храна са скочили с 253% спрямо миналата година, като потребителите са опитвали главно риба звук и сьомга. По-тежките, само че неустоими специалитети от Близкия изток - фалафел, шиш таук и пилешки дюнер, също са мечтан избор.

Снимка: iStock


Странните поръчки

Градските куриери все по-често извършват и необикновени поръчки. В Топ 3 през отминалите 12 месеца влизат цялостната сбирка на книжната поредност „ Игра на тронове “, комплект игли за шиене и изкуствени мигли.

През 2022 година топ потребителят е направил 585 поръчки, а доставката на най-висока стойност - 1785 лв. в питиета за празненство, е била за софиянец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР