Българите да се готвят за вдигане на данъците, каза лидерът

...
Българите да се готвят за вдигане на данъците, каза лидерът
Коментари Харесай

Борисов предупреди: Българите да се готвят за вдигане на данъците

Българите да се готвят за повдигане на налозите , сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция Eвропейска договорка за фермерите – визията на Европейската национална партия (ЕНП) за земеделието в Европа в Пловдив, базирайки се на отчет на Международния валутен фонд (МВФ).

По думите му той е показан на среща на 14 март сред представители на фонда и на бюджетна комисия в Народното събрание, съобщи Дарикнюз.бг.

" МВФ споделя, че България би трябвало да промени данъчната си система , за да обезпечи повече данъчни приходи в бюджета " , уточни Борисов. Той добави, че рекомендацията е да се възвърне 20 % за всички браншове , да се отстрани плоският 10 процентов налог за физическите лица и да се вкара прогресивна канара на облагане.

" Тежко на идващия министър на финансите, министър-председател и парламент , които би трябвало да гласоподават това , което през главата ни се случи ", сподели Борисов. Той добави, че правилото работиш доста - плащаш доста, нищо не правиш – получаваш помощи и дарения , е характерен за социализма . След тези рекомендации няма да можем да удържим понижени налози , тъй като в случай че не го гласуваме, няма да може да взимаме заеми , уточни водачът на ГЕРБ.

Сред другите заключения от отчета, по думите на Борисов, са, „ че би трябвало да продължат инфраструктурните планове, инфлацията все още е добре – 3.5 %, само че Брутният вътрешен артикул едва ли ще доближи, заложеното в бюджета “.

В конференция “Eвропейска договорка за фермерите – визията на Европейската национална партия (ЕНП) за земеделието в Европа ” вземат участие евродепутати от Европейската национална партия, ръководителят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, аграрни производители, представители на висши образователни заведения и на секторни организации. Събитието е част от поредност конференции, проведени от ЕНП в държавите-членки на Европейски Съюз.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР