Българинът Валентин Генчев спечели бронз в двубоя в категория до

...
Българинът Валентин Генчев спечели бронз в двубоя в категория до
Коментари Харесай

Още един медал за България от Европейското първенство по вдигане на тежести

Българинът Валентин Генчев завоюва бронз в дуела в категория до 67 кг на Европейското състезание по повдигане на тежести в съветската столица Москва. 21-годишният Генчев, който дебютира в огромен шампионат при мъжете, приключи с 315 кг. Той беше седми след изхвърлянето с персонално достижение от 138 кг, само че с втори резултат в изтласкването от 177 кг той заслужи оценката. Така той донесе пето отличие на страната след трите златни на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев и сребърния на Ивана Петрова, а България продължава да води в класирането по медали след третия ден от Еврошампионата.

Другият българин в категорията Петър Ангелов се подреди седми с дуел от 300 кг след 138 кг в изхвърлянето и 162 кг в изтласкването.

Мухамед Йозбек донесе първа купа за Турция на шампионата с дуел от 323 кг. Той беше трети след първото придвижване със 145 кг, само че изтласка най-вече - 178 кг, което му донесе златото. Втори приключи италианецът Мирко Дзани с 318 кг. Той водеше след изхвърлянето със 148 кг, само че в изтласкването реализира единствено 170 кг и се окичи със среброто. Защитаващият купата си Бернарден Кинг Матам (Франция) се подреди едвам шести с 308 кг (138 + 170).

Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди две години завоюва бронз на европейското до 20 година в Букурещ. Петър Ангелов е играч на клуб „ Христо Бъчваров “ - Сливен, негов татко и треньор е бронзовият олимпийския медалист от Атланта 1996 Седалин Минчев и най-предното му класиране до момента бе 7-ото място на европейското преди две години в Батуми.

С три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите България остава водач в класирането по народи, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и бронзът през днешния ден на Валентин Генчев. Нашите са водачи и в общото нареждане с всички оценки в придвижванията със 7 златни, три сребърни и два бронзов медала.

Днес на подиума в Москва ще подвига един българин. В олимпийската кат. 73 кг от 20 ч. българско време ще ни показва европейския отличник от Батуми 2019 и юношески олимпийски първенец от Нанджин 2014 Божидар Андреев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР