Българинът Колин Колев преживява ужасяващи мъчения, излежавайки наказанието си във

...
Българинът Колин Колев преживява ужасяващи мъчения, излежавайки наказанието си във
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Българин е на прага на смъртта във виетнамски затвор! Разказва за ужасяващи мъчения

Българинът Колин Колев претърпява ужасяващи мъчения, излежавайки наказването си във виетнамски затвор. За това споделя самият той в писмо до фамилията си. По думите на неговите близки той е безусловно на прага на гибелта от безсилие и мъченията, които е претърпял.

Колин Колев бе задържан през май 2016 година дружно с различен българин - Димитър Христов във Виетнам. Двамата са упрекнати, че са взели участие в източване на банкови карти и са наказани на пет години затвор.



" Той ми сподели, че избира да почине. Искам просто да опиша по какъв начин моя брат е тежко болен към този момент два месеца с доста тежки рецесии - гърчове който не престават 1-2 часа или 1-2 дни. От два месеца е доста тежко болен, връзват го по през целия ден и го оставят без храна и вода ", споделя пред БЛИЦ Влади Колева, сестрата на Колин. Тя разкрива, че е допустимо брат й да е получил натравяне от храната или водата в пандиза. С сходни недоволства бил и различен българин, който излежавал присъдата си дружно с Колин. По думите на Влади брат й правил няколко пъти опит да се свърже с посолството ни във Виетнам, само че оттова не получил никакво подпомагане.

" Крайниците му изтръпват, ненадейно губи чувство за действителността, облива го студена пот и му прилошава доста. И той и Колин са с непрестанна диария. Мъките на брат ми са ужасни, сподели ми, че избира към този момент да почине, в сравнение с да търпи всичко това ", споделя Влади Колева.

След като е получила писмото на брат си, в което той обезверено моли за помощ, тя е напраила опит да се свърже с нашето посолство във Виетнам, само че там не е могла да получи никаква информация.
Самият Колин Колев разкрива в писмото си за ужасяващите мъчения, на които е бил подложен в пандиза:

" Не можем да спим, непрекъснато ни стяга сърцето и белия дроб, усещаме зной, не ни стига О2, изтръпват ни крайниците. Усещаме мраз, а в това време се потим щедро, възприятието е извънредно. Ходим при лекаря всеки ден и му споделяме, че желаеме да ни изпрати в болница, тъй като сме доста зле, а той ни се смее и ни споделя, че нищо ни няма. А мен дори ме кара да отивам на работа. Аз отхвърлям, тъй като ми е доста зле и му споделям и те ме водят в една стая и ме връзват за една скамейка с белезници и ме държат през целия ден вързан без храна и вода. "

В писмото си Колин споделя още, че е забелязал смяна в кръвните проучвания на другия българин, който лежи дружно с него. Единствената молба на младия мъж е някой да му обърне внимание, тъй като ситуацията му сега е нетърпимо и всеки ден изпитва неистови болки и премеждия.

" Много сме обезверени и се надяваме някой във Външно министерство да обърне внимание на нашия случай. Страхуваме се, че може да се случи най-лошото ", признава сестрата на Колин.









Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР