Българинът Александър Везенков и неговия клубен Олимпиакос допуснаха обрат и

...
Българинът Александър Везенков и неговия клубен Олимпиакос допуснаха обрат и
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос допуснаха обрат срещу Цървена звезда в Евролигата

Българинът Александър Везенков и неговия клубен Олимпиакос позволиха поврат и отстъпиха с 86:90 вкъщи на Цървена звезда в среща от 15-ия кръг на постоянния сезон в Евролигата.

За " червено-белите " това бе шесто проваляне от началото на акцията в шампионата, до момента в който " звездашите ", макар че имат съществени проблеми с задълженията си към този момент са с позитивен баланс от 8 победи и 7 провали.

Мачът в Пирея стартира равностойно, като в първата четвърт имаше няколко смени на водачеството, само че в последна сметка краят ѝ пристигна при 22:21 в интерес на домакините.

Везенков и компания започнаха по-силно втората част и по едно време съумяха да натрупат задатък от 12 точки при 42:30, само че до почивката гостите от Сърбия понижиха пасива си до единствено 4 пункта.

Равностойната борба продължи и след подновяването на играта, като домакините направляваха нежния си задатък през дълги интервали от третата четвърт, само че в самия край Цървена звезда стигна до поврат и взе минимална преднина от 65:62 преди последната част.

" Звездашите " придвижиха мощната си игра и в последната част и съумяха да се откъснат с 11 точки в резултата при 78:67. До края баскетболистите на Олимпиакос се пробваха да се върнат в мача, само че силите им стигнаха единствено да понижат част от пасива си, само че не и за поврат и по този начин крайната победа остана за сръбския отбор.

За спечелилите Лука Вилдоса стана най-резултатен с 21 точки, а Филип Петрушев добави 14. За Олимпиакос пък Александър Везенков приключи с 13 точки, а с по-голям актив от него завърши само Тарик Блек, който записа 14.

В класирането Олимпиакос заема 6-та позиция, а Цървена звезда е единствено две места по-назад.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР