Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по

...
Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Андреев е на 1/4-финал в Унгария, отново става втора ракета на България

Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " в Секешфехервар (Унгария) с награден фонд 36 хиляди евро.

Поставеният под номер 5 Андреев победи квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) с 6:2, 7:6(4) за 92 минути.

21-годишният софиянец, който е 204-и в класацията на АТП, стартира мощно и взе пет от първите шест гейма по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част той пропиля пробив задатък, а при 4:5 избави сетбол при лично подаване. В тайбрека Андреев направи три следващи точки, с цел да поведе с 5:3, след което удържа преимуществото си, с цел да победи.

31-годишният Башич е 468-и в класацията на АТП сега, само че е достигал до 74-ото място през 2018 година, когато завоюва и единствената си купа в Тура на шампионата в София. 
 
С успеха през днешния ден българинът проработи 9 точки за международната класация и 1000 евро, а за място на полуфиналите ще играе против поставения под номер 1 представител на домакините Фабиан Марожан, 163-и в света сега. Двамата не са играли до момента. 

Успехът през днешния ден подсигурява на Андреев, че от понеделник ще изпревари Димитър Кузманов и още веднъж ще бъде втора ракета на страната. Той също по този начин съвсем несъмнено ще се завърне и в топ 200 на класацията на АТП.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР