Българин се е самоубил в Ню Джърси. 45-годишният Борис Василев

...
Българин се е самоубил в Ню Джърси. 45-годишният Борис Василев
Коментари Харесай

Пловдивчанин сложи край на живота си в парк, остави предсмъртно писмо

Българин се е самоубил в Ню Джърси. 45-годишният Борис Василев е отишъл в парка в градчето Бригантин – предградие на Атлантик Сити, където самичък поставил завършек на живота си, оставяйки предсмъртно писмо. Властите го откриват с прострелна рана.

Василев е роден в Пловдив и е живеел на фамилна начала с Кристина Чанг. Двамата нямат деца. Сред заниманията му са били да върви за риба, да кара велосипед, сноубоурдинг, хайкинг и всевъзможни спортове навън.

Смята се, че празничният декември е месецът с най-вече самоубийства в годината. Това обаче не е по този начин. Голямо изследване на 188 077 самоубийства в Съединени американски щати през 70-те години демонстрира, че избрани празници (Ден на паметта, Деня на благодарността и Коледа) са свързани с извънредно невисок риск от самоубийство, до момента в който други празници (Нова година, Ден на труда и Четвърти юли) бяха свързани с невисок риск от самоубийство директно преди празника и висок риск по-късно. Тези данни подкопават концепцията за декември празнично-самоубийствена връзка.

Американската фондация за попречване на самоубийства наблюдава % на самоубийствата в Съединени американски щати повече от десетилетие и данните демонстрират, че процентите на самоубийствата са най-високи напролет с пик през април и като цяло са под междинните през зимните месеци, написа bgvoice. От всички месеци на годината процентите на самоубийствата са непрекъснато най-ниски през декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР