Българин с две трансплантации - на сърце и бъбрек, покори

...
Българин с две трансплантации - на сърце и бъбрек, покори
Коментари Харесай

Българин с две трансплантации покори най-високия връх в Африка

Българин с две трансплантации - на сърце и бъбрек, покори най-високия връх в Африка - Ухуру (5895 метра) в планината Килиманджаро в Танзания. Хасковлията Георги Пеев заяви за триумфа си, който е реализиран тази заран в 6:36 часа българско време, на страницата си във Facebook.

Пеев е изкачил върха дружно с още трима сънародници. Той посвещава достижението си на битката за разпространение на донорството и на задачата да има повече трансплантации в България.

Тази експедиция беше доста специфична, тъй като за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру. Заслугата за това е доверието на българската компания ЕкзотикТур и танзанийските им сътрудници Exuberant, написа Пеев. Изкачването на Ухуру беше изумително премеждие, за което особено благодаря на Иван Масларов от Велинград, добавя той.

В поста си Пеев акцентира още: " Има смисъл от донорството. Има смисъл от поддръжката към българските лекари. Дано най-малко на едно семейство, избавило животи, дарявайки органите на собствен непосредствен, съм дал възприятие на горделивост ".

На международното състезание за трансплантирани в Пърт, Австралия през април тази година Пеев завоюва златния орден в дисциплината 100 метра бруст в категорията мъже от 40 до 49 годишна възраст.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР