Боядисването на великденски яйца e прекрасна традиция, но може да

...
Боядисването на великденски яйца e прекрасна традиция, но може да
Коментари Харесай

Ето как да почистим изцапаното от боя за яйца

Боядисването на великденски яйца e прелестна традиция, само че може да сътвори голямо главоболие, когато става въпрос за почистване. Независимо дали употребявате хранителни оцветители или вършиме своя лична естествена багра, този прелестен празничен план може да трансформира върховете на пръстите ви в палитра от петна с всеки колорит на дъгата, които да отхвърлят да се отстранен.

За да спестим непотребните нерви около празниците, ние имаме няколко съвета за безвредното и елементарно унищожаване на великденска багра от всяка една повърхнина, в това число ръцете. Дори и най-упоритите петна няма да устоят на метода.

Как да премахнете боята от ръцете си?
Ако сте украсявали яйца с децата и откриете, че върховете на пръстите ви към този момент са оцветени във всички нюанси на дъгата, ще желаете да извършите освен това от това да измиете ръцете си със сапун и вода. Вместо това ще би трябвало да добавите оцет.

Сапунът е незадълбочено интензивно вещество, тъй че неговата работа е да повдига мазнините и мръсотията на повърхността. Оцетът ще помогне за разграждането на боята, заради което би трябвало да бъде наложителна съставна част при измиването във Велики четвъртък или Велика събота.

Най-добрата техника е да започнете с накисване на ръцете си в равни елементи бял оцет и вода за към минута, с цел да помогнете за покачване на боята. След това изплакнете със сапун и топла вода.

Какво да вършиме с упоритите петна?
Ако оцетът със сапун и вода не помогне, съществуват други способи, които да оказват помощ за почистването на петна по кожата ви. Може да си приготвите скраб, употребявайки равни елементи сода за самун, зехтин и сапун за ръце, с което да изтъркате ръцете си, преди да ги изплакнете добре и да ги подсушите. Ако петната към момента са там, втриването на алкохол благодарение на памучен тампон ще свърши чудесна работа.

Как да премахнете боята от облекла?
Ако част от боята за яйца се окаже върху облеклата, кърпите, покривката или различен плат, не забравяйте да употребявате препарат за унищожаване на петна допустимо най-бързо. Стандартните перилни препарати би трябвало да свършат работа. Въпреки това, може да добавите оцет, в случай че платът се е оцветил по-дълбоко. Третирайте неотложно, оставете да престои няколко часа, измийте/изперете го и не поставяйте дрехата в сушилня, до момента в който не сте сигурни, че петното е изчезнало. В противоположен случай, сушилнята ще запечата петното.

Водородният пероксид също може да свърши работа, само че това може да е рисковано, тъй като може да изсветли прекалено много тъканта. По-добре е за бели или светли тъкани.

Как да премахнете боята от повърхности?
Не забравяйте да запазите повърхностите си предпазени, като покриете вярно работното си пространство. Независимо дали боядисвате яйца на плота или на кухненската маса, ще желаете да поставите нещо от горната страна, като да вземем за пример вестници или хартиени кърпи, с цел да уловите всевъзможни разливи.

Но в случай че част от боята се разлее, първата стъпка е да избършете непотребната течност с хавлия или хартиени кърпи, с цел да можете да видите степента на петното. Ако извършите това бързо, може да предотвратите петна преди всичко, в случай че стигнете до него, преди багрилото да се стегне на повърхността. За да почистите леке от дървена мебел, смесете равни елементи елементарна паста за зъби и сода за самун и ги разтрийте върху петното. След това го избършете с памучна микрофибърна забрадка, написа taloto.bg.

За да почистите каменни плотове, можете да смесите вода и течност за миене на съдове или да употребявате особено дефиниран почистващ препарат за гранит, кварц, мрамор или каквато и да е повърхнина, която имате. Уверете се, че не употребявате оцет върху каменни плотове или маси, защото може да ги повреди.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР