Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на Фолксваген“.

...
Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на Фолксваген“.
Коментари Харесай

Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на Фолксваген“

 Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на " Фолксваген “. Цената на колите се пресмята на 345 000 евро.

Мартин Петров натоварил чисто новите коли на влекач под носа на чиновници в завода и потеглил към България. У нас той си извадил подправени документи, с които съумял да узакони колите в Пътна полиция в София. Това излиза наяве от обвиняванията против него, представени в правосъдни избрания, пише bg-voice.com.

Невижданата кражба е осъществена на 9 октомври 2018 година 32-годишният българин натоварил колите от паркинг за даване на транспортни средства. Влекачът, на който ги качил, бил с български регистрационен номер. Имало и ремарке с немски номер, разказват случая немските правосъдни управляващи.

Те упрекват Мартин Петров в търговия с незаконно отнети транспортни средства. За това закононарушение в Германия го грозят до 5 години затвор. След като събират задоволително доказателства, немците издават европейска заповед за арест (ЕЗА). Документите стигат до Окръжната прокуратура в Перник, която упорства пред Пернишкия областен съд за осъществяване на изпратената заповед за арест. Магистратите изискват спомагателна информация за това, какви са уликите против българина.

Съдебните органи в Германия споделят козовете на обвиняването. Това са записи от камери, снимали българина, снимков материал по какъв начин Петров напуща границата с камиона, както и информация, че точно той кара транспортното средство, на което са натоварени колите. Самият обвинен оспорва настояването за предаването му и моли да не бъде екстрадиран в Германия. Освен това Мартин Петров твърди, че на въпросната дата нито е бил във Волфсбург, нито в района.

Според магистратите това е въпрос всъщност в бъдещия развой. Адвокатът открива и забавно противоречие. В обвиняването е посочено, че Петров е откраднал колите на 9 октомври 2018 година с ремарке с краден немски номер, който е липсващ дни по-късно – на 15 октомври.

Съдиите не се впечатляват от разкритието и позволяват екстрадицията на Петров. До фактическото му предаване му дефинират домакински арест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР