Българин е в тежко състояние, след като се взриви в

...
Българин е в тежко състояние, след като се взриви в
Коментари Харесай

Българин се взриви в дома си в Германия, евакуираха стотици

Българин е в тежко положение, откакто се взриви в къщата си в Германия. 670 души бяха евакуирани малко след детонацията, защото в жилището на нашенеца бяха открити рискови химикали.

Според немската полиция въпросните химикали могат да се употребяват, както за подготвяне на експлозиви, по този начин и при производството на опиати, оповестява немският уебсайт www.mdr.de.

Мощният гърмеж се чул малко след среднощ против понеделник в дребното градче Халберщат, в което живеят към 40 000 души. На мястото незабавно са изпратени близо 200 служители на реда, пожарникари, криминалисти и специалисти, пишат " Телеграф ".



Периметърът бил отцепен на 300 метра от къщата на 43-годишния наш съотечественик, който е роден в България, само че е с немско поданство, оповестяват локалните медии.

Хората от квартала трябвало да прекарат нощта в непосредствен състезателен център, където били евакуирани. Къщата на нашенеца не била съществено потърпевша от гърмежа - избити прозорци и порти, само че поради химически субстанции се наложило хората да бъдат изведени.

Изследването на химикалите продължаваше и през вчерашния ден, като пред специалистите стоеше въпросът по какъв начин да ги отстранен. Заради детонацията и веществата автомагистрала 81 също беше затворена.

От информацията излиза наяве, че българинът е бил самичък по време на случая. Той е настанен с тежки контузии в болница и подложен в изкуствена кома.

Според немски медии евакуацията е била затруднена, защото много от локалните били назначени в секции за евроизборите, само че се налагало да вземат участие и в оправянето с последствията от детонацията и разчистването.

След 5 часа сутринта във вчерашния ден на евакуираните е било позволено да се приберат по домовете си.

Предстои управляващите да разследван защо са били употребявани рисковите химикали в къщата на българина. Едно от догатките е, че в жилището на българина е имало амониева селитра, употребена при производството на синтетични опиати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР