Българи със съмнение за коронавирус всяха паника в столичния квартал

...
Българи със съмнение за коронавирус всяха паника в столичния квартал
Коментари Харесай

Сигнал до БЛИЦ! Столичани със съмнение за коронавирус вбесиха съседите си

Българи със подозрение за ковид всяха суматоха в столичния квартал "Красна поляна ". Това оповестиха техни ужасени съседи пред БЛИЦ.

Съпрузи, които живеят в нова кооперация на ул. "Златна Добруджа " се завърнали от огнището на болестта в Северна Италия, само че не съблюдават карантинния интервал, нито пък носят маски.

"Мъжът сподели, че е бил при италианци, които към този момент са изкарали ковид, призна, че са ги предизвестили, че не би трябвало да излизат от къщи, само че обикалят целия квартал. Ходят до магазина, без ни минимум да се тормозят, че могат да заразят останалите ", разкриха в сигнала си до БЛИЦ техни съседи.

Още с влизането си в България фамилията е било разпитано от кое място идва, била е премерена температурата и на двамата. След като е открито, че тя не е висока, са пуснати с напътствието, че би трябвало да внимават през идващите дни и да наблюдават дали при тях няма да се появят признаци на ковид.

Изричното напътствие, както при всички българи, идващи от рискови региони, е било да съблюдават карантинния интервал. Да не излизат от вкъщи си, а когато това е неотложно, да носят маски.


Кооперацията, в която живеят двамата българи, възможни преносители
на ковид.


Според съседи на двамата нито мъжът, нито дамата са създали това.

"Видях през днешния ден дамата, идваше от кварталния магазин, където вървят постоянно и дребни деца. Сама се похвали, че идва от Италия, без даже да се обезпокои, че може да тормози хората в кооперацията. Кашляше и дори се пошегува с това, че било непотребна суматоха ", споделя още съседка на съпрузите пред БЛИЦ.

В някои страни, където болестта от ковид е в пика си, към този момент обмислят даже дейно наказване за хора, които не съблюдават карантинния интервал.

Според учените вирусът е точно толкоз ефикасен, тъй като в първите няколко дни не дава никакви признаци, че някой може да е инфектиран, само че той може да популяризира болестта.

В България досега са известни четири случая на ковид - в Плевен и Габрово, само че при тях не е открит така наречен "нулев пациент ". За Плевен подозренията са, че болестта може да е пристигнала точно от италианци, командировани в страната ни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

На [email protected] БЛИЦ чака вести, фотоси и видео от своите читатели в цяла България и по света
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР