Българи са се свързали с посолството ни в Република Южна

...
Българи са се свързали с посолството ни в Република Южна
Коментари Харесай

10 българи са поискали да се върнат от ЮАР


Българи са се свързали с посолството ни в Република Южна Африка с молба за подпомагане за връщането им у нас. Те бяха блокирани поради рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с новия вид на COVID-19 Омикрон. Полетите на сънародниците към дома бяха анулирани. Тази нощ 10 български жители са изхвърчали от летището в Йоханесбург, съобщи NOVA.

„ Те летят до Букурещ. Става дума за репатриращ полет на румънското държавно управление, което общително предложи на останалите държави-членки на Европейски Съюз техни жители, които се намират в сходно състояние в Южна Африка, да се възползват от този полет. Създадена е организация с посолството ни в Букурещ да бъдат посрещнати там и да бъдат извозени до Русе”, съобщи Деница Велчева, завеждащ Консулската работа на България в Претория.

„ В събота и неделя, когато самолетните компании всеобщо започнаха да анулират полети, със посолството се свързаха към 20 български жители, които са най-вече краткосрочно пребиваващи в страната”, сподели тя.

„ Една част от останалите българи са си намерили полети за по-късни дати, а други избират да изчакат нормализиране на обстановката”, добави Велчева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР