Българи от над 40 града у нас и в чужбина

...
Българи от над 40 града у нас и в чужбина
Коментари Харесай

Поход за мир: Граждани ще отидат до жилището на министър Тагарев, за да поискат оставката му

Българи от над 40 града у нас и в чужбина се провеждат да излязат и да се съберат на. Предвижда се събитието да се организира на 9 юли /неделя/.

Този път сборният пункт в София е от 18:00 часа пред Министерство на външните работи , като се чака час по-късно жителите да отидат до жилището на министъра на защитата Тодор Тагарев и да изискат оставката му.

„ Хиляди българи бяхме пред Министерството на войната на 18 юни, стопанинът му тогава не обърна внимание, в този момент отиваме по-близо до него. За да ни чуе по-добре. Сигурно ще го изтеглят за Похода. Но той ще знае, че сме там. И че евентуално няма да е последното ни посещаване “, пишат уредниците на похода във Фейсбук.

Сред протестиращите ще бъде и общественикът Асен Бонджев , който написа в обществените мрежи:

„ Видно от социологията дейностите на властта са в прорез с настроенията на българския народ. В миг, когато трима от четирите евентуални претенденти за президент на Съединени американски щати (Тръмп, ДеСантис, Кенеди) желаят преустановяване на военните дейности в Украйна, Денков и Тагарев, тъкмо като Богдан Филов през 1941, изпадат в замайване от обстоятелството, че предават Родината си. Българският народ може и следва да изиска сметка. “

През 2023 се организираха няколко в София и още 40 града в България и по света:

  • 12 март – 5000 души в София, общо 10 000 в България;
  • 23 април – 10 000 в София, общо 20 000;
  • 21 май – 10 000 в София, общо 20 000;
  • 18 юни – 10 000 в София, общо 25 000.

Същевременно в обществените мрежи се популяризира и анкета с въпрос „ Подкрепяте ли даването на военна помощ на Украйна? “ . Можете да дадете своя глас. По време на похода ще продължи събирането на подписи за.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР