Българче стана световен шампион по ментална аритметика. 12-годишният Калоян Гешев

...
Българче стана световен шампион по ментална аритметика. 12-годишният Калоян Гешев
Коментари Харесай

12-годишно българче стана световен шампион по ментална аритметика

Българче стана международен първенец по ментална аритметика. 12-годишният Калоян Гешев от София победи 56 деца от 13 страни. 

" От доста мъничък смяташе огромни числа и по този начин харесваше числата по колите, по рейсовете, че стартира да написа на листче, да ги счита, без да го учил някой ", описа майка му Румяна Гешева. 

Родителите на Калоян вземат решение да ревизират дали изчисленията му са правилни, като ги сравнят с календара. И защото съвпаденията са безусловно точни, вземат решение да развиват заложбите му. Така треньор на Калоян става Георги Георгиев, който също става международен първенец през 2016 година. Според Георги преди да стъпи на международния връх Калоян е постигнал различен доста значим триумф. 

" Той взе участие на Mental Calculation World Cup, където се състезават най-хубавите състезатели. 40-те най-хубави. Той беше втори на коренуване и трети на задания изненади ", разясни той. 

На Световното състезание в немския град Билефелд Калоян реализира невероятните 2217 точки, с които печели златния орден. За надпреварите към този момент се приготвя самичък под зоркия взор на своята майка. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР