Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще празнува Международния ден на

...
Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще празнува Международния ден на
Коментари Харесай

Старозагорската опера отбелязва Международния ден на танца- 29 април с балета „Спящата красавица”

Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще чества Международния ден на танца- 29 април със спектакъла на приказния балет „ Спящата хубавица ” от П. И. Чайковски, който ще може да бъде видян от 19.00 часа на сцената на Операта.

Изключителната Силвия Томова ще бъде за първи път на старозагорска сцена в ролята на злата самодива Карабос. Този театър е и изборът на примабалерината да означи в Стара Загора, а по-късно и в София / на 31 май / своите изпълнени с креативно посвещение и блестящи завоевания 45 години – като балетен актьор, възпитател, хореограф, началник!

Днес в ролята на принцеса Аврора ще танцува примабалерината Анелия Димитрова, а в ролята на принц Дезире ще й партнира Фиорди Лоха от Албания. В останалите основни функции публиката ще види: Клара Ферер от Испания ще бъде Фея Люляк, Синя птица и принцеса Флорина ще изпълнят Каито Такахаши и Акари Мориматсу от Япония. В спектакъла на балета „ Спящата хубавица “ взе участие цялата многонационална балетна натрупа на Държавна опера-Стара Загора, която през последните креативен сезони бележи респектиращи триумфи освен у нас, само че и в чужбина. Постиженията на младата натрупа под управлението на примабалерината и възпитател Силвия Томова са високо оценени от професионалната рецензия, от познавачите и от феновете във всички точки на България и в чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР