Балчик. Наслаждавам се на удоволствието да плъзгам четката по платното

...
Балчик. Наслаждавам се на удоволствието да плъзгам четката по платното
Коментари Харесай

Художникът Едуардо Диаз: Наслаждавам се на удоволствието да плъзгам четката по платното и да мога да чувствам това, което виждам

Балчик. Наслаждавам се на удоволствието да плъзгам четката по платното и да мога да усещам това, което виждам. Това сподели художникът Едуардо Диаз по време на откриването на неговата галерия, озаглавена „ Мечти “, в изложба „ Тихото гнездо “ в Културния център „ Двореца “ в Балчик, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Едуардо Диаз е самообразован испански художник, почнал да рисува непринудено години откакто е приключил своето инженерно обучение.

Той споделя, че не обича да прави портрети, тъй като това значи да копира. Всички картини са в неговия разум и въображение и това, което рисува, не е належащо да бъде следено и в това е неговата уникалност. Обича да рисува морето, природата и водата изобщо. Живял е известно време до морето и то се е отразило на концепциите, възгледите и спомените му. Определя го като „ многоцветна галактика “, която рефлектира върху неговите въодушевление, усеща, умелост и действителност. Изразяването на хубостта е неговата съществена цел като създател. Живописните платна на Едуардо Диаз могат да бъдат прегледани до 30 юни.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР