Бъл-га-ри – ю-на-ци! Шампионе, ние сме с теб! С подобни

...
Бъл-га-ри – ю-на-ци! Шампионе, ние сме с теб! С подобни
Коментари Харесай

А трябваше да каже: Шампионе, беше по-добър! За мен бе чест, че бях на ринга с теб

Бъл-га-ри – ю-на-ци! Шампионе, ние сме с теб! С сходни възгласи бе посрещнат Кубрат Пулев на летището в София. Топло посрещане, може би даже прочувствено. Кобрата раздава няколко подписа. Пред камери и микрофони българският боксьор декларира: Джошуа беше изплашен. Той се опасяваше от мен. Страхуваше се още преди мача…
Вместо национална мелодия рехавият оркестър, докаран за случката, трябваше в този миг да изсвири туш, като в края на клоунадата в цирка.

Който е гледал осемте рунда и половина на дуела в Лондон несъмнено се е щипал, с цел да се убеди, че не сънува. Антъни Джошуа бил изплашен на кръга, че и дни преди този момент?! Наистина ли? И по какъв начин по този начин препариран от боязън човек, постановяваше Кобрата от първата секунда до самия нокаут? А можеше да завърши и доста по-рано, в случай че не бе решението да удължи шоуто.

Оставяме настрани неразбираемите гримаси, нелепото хилене и жестовете на Пулев към неговия противник на кръга. Дори това: " Зaпoмни кoй cъм aз! ", на Кoбрaтa, кoгaтo Eй Джeй отиде до ъгъла, където бе екипа нa нашия, зa дa ги пoздрaви, ще пропуснем. Но в случай че Кубрат Пулев е оня състезател, за който желае да бъде признат, щеше да откри сили за чисто човешкото: Шампионе, беше по-добър! За мен беше чест, че бяхме на кръга. Нищо повече.

Воинът, за какъвто се мисли Пулев, приема и успеха, и загубата с достолепие. Така постъпват първенците.

Великият Мохамед Али е прочут с крилатите мисли странния комизъм и истинските метафизичен умозрения. Някои доста подхождат на обстановката, в която изгубилият Пулев се държи като победител и атакува същинския първенец.

Али: „ Ако считате себе си за огромен и мощен, кажете ми какъв е растежът ви, с цел да знам на какво разстояние да отстъпя, когато падате “.

„ На теб не ти пречи планината, която би трябвало да изкачиш, пречи ти камъчето в твоята обувка “.

И нещо в действителност поучително. За две от загубите в кариерата си, от Лари Холмс и Тревър Бербик, Мохамед Али признава: Бях самоуверен, а те бяха по-добри в този миг. Не го желаех, само че го одобрих.

В книгата „ Душата на пеперудата “ Али споделя следната преживелица. „ Преди години пътувах със аероплан за някъде и не бях поставил защитния колан. Когато стюардесата ми направи забележка, отвърнах, че Супермен няма потребност от защитен колан. Тогава тя ми се усмихна и сподели:

- Супермен няма потребност и от аероплан “.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР