Бакшишът в заведенията у нас трябва да се легализира. НАП

...
Бакшишът в заведенията у нас трябва да се легализира. НАП
Коментари Харесай

Бакшишът в ресторанта да стане задължителен?

Бакшишът в заведенията у нас би трябвало да се легализира. Национална агенция за приходите да одобри, че той е 8% и когато се вършат инспекции, да се дава право на 8% отклонения в оборота. Другият вид е спомагателните пари към сметката да влязат в касовата записка, както е на Запад.

Това предложи в ефира на bTV Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията. Той напомни, че притежателите на заведения за хранене и питейни заведения се глобяват доста съществено за всичко, което е над указаната по касовия уред наличност.

"Търговецът се глобява за нещо, за което не е отговорен ", сподели Алибегов.

Според ресторантьора най-хубавият вид е бакшишът да се записва на касовата записка и в менюто да бъде отразен, както е на Запад. А страната да каже дали ще се полза, или си отива чисто при служащия, настоя той. И бе безапелационен, че тези пари не би трябвало да бъдат облагани.

"Сега оставяш бакшиш, в случай че искаш, а в това време законът го не разрешава - сервитьорът нарушава разпоредбите за касовите наличия сега, в който го получили. А е неуместно през 21-и век сервитьорът да отделя и крие бакшиша, който е получил, че в случай че пристигна данъчен контрольор, да не санкции заведението ", гневи се шефът на Асоциацията на заведенията.

Ако Национална агенция за приходите одобри, че поради бакшиша може да има закрепено разминаване в наличностите, ще остане свободата на клиента дали да даде бакшиш, или не. Ако влезе в бележката, той пък става наложителен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР