Baidu Corporation, която е абсолютен лидер на пазара на търсачки

...
Baidu Corporation, която е абсолютен лидер на пазара на търсачки
Коментари Харесай

Китайският Google е на път да се превърне в производител на електромобили

Baidu Corporation, която е безспорен водач на пазара на търсачки в китайския сегмент на интернет, възнамерява да пусне лична марка електрически транспортни средства. Информацията е на организация Ройтерс, базирайки се на три високопоставени източника, осведомени с проектите на концерна.

Поне в началото Baidu няма да строи лични заводи, а има намерение да прави поръчки при други производители на коли. Агенцията показва FAW, GAC и Geely като сътрудници, с които към този момент текат договаряния. Нито една от тези компании обаче не е удостоверила досега публично информацията.

Baidu има автомобилно поделение от 2017 година, наречено Apollo. Досега обаче създава услуги, които могат да бъдат заети от други производители на коли, с цел да се интегрират в техните транспортни средства, предопределени най-вече за китайския пазар.

Също през септември стана известно за интереса на Baidu към производството на безпилотни електрически транспортни средства дружно с FAW, само че тогава ролята на търсачката се свеждаше точно до създаването на система за самостоятелно ръководство, а не на цялата електрическа кола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР