Багери разрушават преградената улица "Майор Първан Тошев" в столичния квартал

...
Багери разрушават преградената улица "Майор Първан Тошев" в столичния квартал
Коментари Харесай

Продължава драмата с небостъргача в ”Стрелбище”

Багери унищожават заградената улица "Майор Първан Тошев " в столичния квартал "Стрелбище ". Това оповестиха на фейсбук страницата си "Помощ за Стрелбище ".
Улицата е заградена от НИКМИ, защото компанията има намерение да строи 43-етажен блок, откакто Върховен административен съд отсъди в тяхна изгода и подреди на основния прокурор да им издаде позволение за градеж. Част от улицата попада в терена за строителство.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи през вчерашния ден, че ще издаде заповед улицата да бъде освободена. Тя напомни, че според Подробния организационен проект (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна постройка на ъгъла на бул. „ България” и бул. „ Гешов”, само че съдът е задължил основния проектант на града да позволи строителството.

Жителите на квартала се канят да стачкуват посредством "мирно паркиране " на колите си пред основния вход на заградения терен и улица.

Идеята е на един от жителите в региона, който споделя: Спрях и паркирах автомобила си пред входа на така наречения "Обект ". Заключих и си потеглих. Догониха ме група доста здрави момчета и ми обясниха да махна автомобила неотложно. Казах им, че това е държавна благосъстоятелност (улицата) и мога да паркирам където си желая. В отговор получих много неучтивост, кряскане и опасност, че е по-здравословно да махна автомобила и да не се върша на забавен. Та, за какво ви пиша това.. в случай че се съберем повече хора и паркираме начело по този начин, че да не може да се влиза и излиза от ОБЕКТА, ще притеглим внимание и нима някоя институция направи нещо по въпроса. Проблема с едрите момчета (поне 7-8 на брой) ще го мислим на място. Някой навит?

Протестът, който се провежда на страницата, ще бъде довечера.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР