Бъдещите шофьори ще могат да се обучават в автошколите на

...
Бъдещите шофьори ще могат да се обучават в автошколите на
Коментари Харесай

Подготвят огромна промяна за бъдещите шофьори

Бъдещите водачи ще могат да се образоват в автошколите на симулатори по образеца на водачите на самолети. Това са част от измененията, които се изготвят от работна група по заповед на министъра на образованието със задача да осъвремени тематиките и изпитните въпроси по доктрина, оповестява "Монитор ".
От години не е правена актуализация на изпитите за дееспособност. Последната е от 2012 година и в този момент се вкарва опция дребна част от образованието да се организира на тренажор, с което да се усъвършенства връзката сред доктрина и процедура.
Машините, които действително ще симулират обстановки, няма да са наложителни за школите, разясниха измененията от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Бившата ДАИ ще има ангажимент да приложи измененията, само че за тяхното правене отговоря просветителният министър.
Курсистите ще може както учащите се за водачи да се срещнат с действителното ръководство на автомобил. „ Системата предлага благоприятни условия за придобиване на познания при усложнени пътни обстановки, които са мъчно постижими при кормуване с действителен образователен автомобил заради обстоятелството, че настъпват бързо и също по този начин бързо отминават, без да оставят опция на обучаемия да ги осъзнае, проучва и да си създаде верен модел на дейности за справяне с тях. Една от изгодите на тренажора е да се премине оптимално гладко от теоретичната към практическата подготовка “, разясниха автоинструктори.
Повечето тренажори в школите са собственоръчно направени от запалянковци по тематиката, сподели наша инспекция. Някой от тях оферират и виртуална действителност, включена е и опция за преструване на кормуване в разнообразни - мъгла, дъжд, сняг, ден, нощ и т. н. Така в процеса на образование за лидер на моторно транспортно средство се усвояват и упражняват едни от най-опасните маневри при кормуване, без това да докара до някакъв риск за него, близките или имуществото им.
Школа в Стара Загора организира предварителен шофьорски курс за автомобил. Той е за навършилите 17 години и 9 месеца. Обучението е теоретично и практическо, а младежите се учат на сигурност на придвижването по пътищата и устройство на колите. Част от практическото образование за ръководство се организира точно на автосимулаторите. Цената на предварителното образование се приспада от шофьорския курс, който сега е сред 475 и 525 лв. в града под липите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР