Бъдещето не принадлежи на "глобалистите", а на "патриотите" и "суверенните

...
Бъдещето не принадлежи на "глобалистите", а на "патриотите" и "суверенните
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Бъдещето не принадлежи на "глобалистите ", а на "патриотите " и "суверенните страни ". Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на третата си тирада на годишния спор в Общото заседание на Организация на обединените нации.

"Мъдрите водачи първо мислят за положителното на народа и страната си. Бъдещето не принадлежи на глобалистите. Бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенните и самостоятелни страни, които пазят жителите си, почитат съседите си и одобряват разликите, които вършат всяка страна специфична и неповторима ", има вяра американският водач.

"Свободният свят би трябвало да прегърне националните си основи. Не би трябвало да се пробва да ги отстрани или да ги размени ", счита президентът на Съединени американски щати.

Истината ясно се вижда: в случай че желаете независимост, гордейте се с вашата страна. Ако желаете народна власт, дръжте на вашия суверенитет. И в случай че желаете мир, обичайте страната си, продължи Тръмп с националистическата си реторика.

Доналд Тръмп нападна предшествениците си за преследването на международно съглашение.

САЩ са най-силната страна в света, "надяваме се ", че в никакъв случай няма да се наложи да използваме тази мощ, разгласи той и добави, че Съединените щати би трябвало да поддържат "богатството, мощта и духа си ".

Той акцентира, че "повече от 2,5 трилиона $ " са изхарчени за въоръжените сили на Съединени американски щати, откогато е поел властта.

"САЩ, откакто изхарчиха над 2,5 трилиона $ от избирането ми, да завършат модернизирането на нашите велики въоръжени сили, са най-силната страна в света. Надявам се, че в никакъв случай няма да се наложи да употребява тази мощ ", разгласи той.

"Когато подкопаеш граничната сигурност, подкопаваш правата на индивида и човешкото достолепие ", акцентира американският водач, разяснявайки миграцията.

По думите му "радикални деятели " и "групи " предизвикват противозаконна имиграция и трафик.

"Вашите политики не са обективни. Вашите политики са жестоки и нездравословни ", има вяра той. Според него всички страни имат правото да затварят границите си. Той счита, че младежите би трябвало да останат там, откъдето са.

Коментирайки американската стопанска система и международната търговия, Тръмп съобщи, че е подготвен да подписа огромно комерсиално съглашение с Англия.

Президентът на Съединени американски щати не пропусна и Китай. Тръмп разгласи, че се бори с нелоялни търговски политики и работи за реализиране на съглашение с Китай.
"САЩ не търсят спор с друга страна ", увери той.

Той упрекна Китай, че е нарушил обещанията си към интернационалната общественост да "приеме обещаните промени ".
Президентът на Съединени американски щати прикани Китай да отбрани "демократичния метод на живот " в Хонконг.

Тръмп разяснява и Иран.

"Всички страни имат задължението да работят, нито една страна не би трябвало да субсидира жаждата за кръв на Иран ", прикани американският президент. Милиардерът се оплака, че народът на Иран скандира "смърт на Америка " и че Съединени американски щати няма да толерират антисемитизма в Иран.

Според него Техеран би трябвало да спре да заплашва страните и да "постави иранския народ преди всичко ".

Американският общественик заплаши да "затегне " глобите, в случай че Иран не промени държанието си.

След това президентът на Съединени американски щати загатна водача на КНДР Ким Чен-ин. Тръмп показа, че е споделил пред Ким Чен-ун, че би трябвало да изоставят нуклеарните оръжия.
"Целта на Съединени американски щати е естетика и задачата на Съединени американски щати е да не влизат в тези безкрайни войни, войни, които в никакъв случай не свършват ", изясни той.

Доналд Тръмп назова венецуелския президент Николас Мадуро "диктатор " и "кубинска марионетка ".

"Диктаторът Мадуро е кубинска марионетка, защитавана от кубински бодигардове, които го крият от личния му народ, до момента в който Куба плячкосва петролното благосъстояние на Венецуела, с цел да поддържа корумпирания комунистически режим ", нападна Тръмп.

САЩ в никакъв случай няма да бъдат социалистическа страна, защото тази система значи "власт за ръководещата класа ", безапелационен е той.
Президентът отбрани правата на дамите и ЛГБТ общността.

"Докато ние пазиме американските полезности, ние удостоверяваме правото на всички хората да живеят почтено ", акцентира той. По думите му Съединени американски щати работят с другите страни за преустановяване криминализирането на хомосексуалността.

Според него Съединени американски щати са първенци що се отнася до ролята на дамата в обществата.

САЩ "никога " няма да бъдат част от интернационалния Договор за търговията с оръжие, разгласи президентът.

Анализатори разясняват, че речта на Тръмп е била поредна в наличието си, само че мудна и монотонна за разлика от предходните му енергични обръщения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР