Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за

...
Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за
Коментари Харесай

Желязков: Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за украинския народ

Бъдещето на свободния либерален свят е невероятно без свободата за украинския народ. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в изявлението си пред участниците в Европейската конференция на ръководителите на парламенти в Дъблин, оповестиха от Народно събрание.


България ще поддържа Украйна и украинския народ в битката им за независимост, суверенитет и европейско бъдеще толкоз дълго, колкото е належащо, съобщи ръководителят на Народното събрание. Според Росен Желязков националните парламенти на европейските страни, в тясно взаимоотношение с гражданското общество, би трябвало всекидневно да насочат посланието, че застрашената орис на всеки украинец е застрашена орис за целия либерален и свободен свят.

Нашият конгрес е потребен с упоритостта си да търси изпреварващ отговор на огромния въпрос – по какъв начин освен да възстановим разрушенията, само че и да помогнем на украинския народ да преодолее мъчителното чувство за недостиг на бъдеще, акцентира Росен Желязков. Той посочи, че парламентите имат механизми да дават своя принос за това - с нови и още по-резултатни законодателни решения, политики и начинания.

Председателят на Народното събрание означи, че България е поредна в непоколебимата си поддръжка за Украйна. По силата на няколко решения на българския парламент страната ни е предоставила филантропична и друга помощ за Украйна, уточни той и посочи, че продължава оказването на помощ за цялостното възобновяване на украинската енергийна инфраструктура. Подписахме Меморандум за енергийно съдействие с Украйна, българският парламент реши да стартира договаряния за продажбата на два нуклеарни реактора на Украйна, добави Росен Желязков.

Според ръководителя на българския парламент би трябвало да се удвоят напъните за гарантиране на продоволствена сигурност и възобновяване на сериозната инфраструктура, за обезпечаване на заслон и обучение за хората, бягащи от Украйна, за разширение на специфичните стратегии в поддръжка на децата, в това число на тези, които са били принудително депортирани и отнети от фамилиите си. Необходимо е да бъдат увеличени и ресурсите за гарантиране на дълготрайната демократична резистентност на Украйна, добави Росен Желязков.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков направи изявление пред участниците в конференцията по първата съществена тематика - „ Последици от съветската експанзия против Украйна и ролята на националните парламенти във възобновяване на Украйна “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР