Бъдещето е нещо непредвидимо. Но невинаги. Има много начини, макар

...
Бъдещето е нещо непредвидимо. Но невинаги. Има много начини, макар
Коментари Харесай

Бъдещето е непредвидимо, но невинаги: Ето какво предстои да се случи до 2050-а година

Бъдещето е нещо непредвидимо. Но не всеки път. Има доста способи, въпреки и много трудоемки, които да ни покажат какво следва в най-близко и далечно бъдеще. Да предскажеш какво ще се случи, не е лека задача.

Светът е непредвидимо място и постоянно може да се обърка и да не се получи по този начин, както сме предполагали. Нищо обаче не пречи да създадем някои догатки, като използваме насъбраните до момента познания. Ако вземем поради една примерна дата – 2050-та година да вземем за пример, до нея светът несъмнено ще се промени, написа Съновник.бг.

Технологиите, галактическите проучвания и броят на хората на Земята и на Марс – всичко това ще е доста по-различно от действителността през днешния ден. Вижте какво вероятно ни чака в идващите 30 години:

2019 година – На картата се появяват нови страни. В момента остров Бугенвил, който се намира в Тихия океан, е притежание на Папуа Нова Гвинея, само че през идната година той да бъде обособена страна. Същото ще се случи и с остров Нова Каледония.
2020 година – Най-високата постройка в света ще бъде приключена. Към днешна задача най-високата постройка на Земята е Бурж Халифа, само че това ще се промени напълно скоро. Тогава ще бъде приключен небостъргачът Джеда Тауър, който се намира в Саудитска Арабия. По проект той ще е с височина 1006 м.

През 2020-та година ще се случи още нещо. Тогава ще отвори порти и първият хотел в Космоса, който ще бъде издигнат на галактическата станция Бигелоу.
2024 година – Компания SpaceX ще кацне на Марс с новаторски галактически транспортен съд.
2025 година – Човечеството ще нарасне до 8 милиарда души. До 2050 година международното население ще доближи 10 милиарда души.

2026 година – Саграда Фамилия в Барселона най-сетне ще бъде приключена. Строежът на катедралата стартира още през 1883 година, само че и до ден сегашен не е приключен. Причините за това са гражданската война в Испания през 1936 година, гибелта на архитекта Антони Гауди и най-много – неповторимата трудност на постройката.
2028 година – Венеция ще се трансформира в необитаема територия. До 2100 година целият град ще бъде под вода. Причина за това ще стане покачващото се равнище на водата във Венеция.
2029 година – Астероидът Апофис ще се приближи до Земята. Вероятността да ни удари е 3%, само че може и да нарасне с времето.

2030 година – Арктически лед няма да съществува. Според някои изследвания Арктическият океан ще се стопи изцяло преди края на XXI в.
2033 година – Тогава започва задача Аврора – стратегия на Европейската галактическа организация и е учредена още през 2001 година за проучване на Слънчевата система и най-много планетата Марс и някои метеорити. През 2033 година, преди да бъдат изпратени хора на Марс, ще бъдат създадени технологии, които да спомагат кацането на планетата и излитането от нея.

2035 година – В Русия ще бъде осъществена първата квантова телепортация. Това е основаването на надеждно средство за връзка сред Земята и Космоса.
2036 година – В звездната система Алфа Кентавър ще бъдат изпратени кораби, на които ще са им нужни 20 година, с цел да доближат до най-близката звезда от системата, и към 5 година, с цел да дойде сигнал до Земята, че са кацнали сполучливо.

2038 година – Съединени американски щати ще разкрият мистерията към убийството на Джон Кенеди. Причината за това е, че до тази година информацията към убийството ще остане поверителна.
2045 година – Ще настъпи софтуерната сингулярност. Това видимо хипотетично събитие най-вероятно в действителност ще се случи. Тогава технологиите ще изпреварят човечеството дотам, че ще наложат основни промени върху живота на планетата Земя.

2048 година – Мораториумът върху употребата на потребни изкопаеми в Антарктида отпада през 2048 година Континентът е извънредно богата на потребни изкопаеми, само че за момента има възбрана върху употребата им. Когато отпадне, това ще промени живота на Земята.
2050 година – Започва колонизацията на Марс. Това е събитието, което ще промени човечеството вечно. Преди да се случи обаче, учените имат да решат някои загадки и проблеми, свързани със основаването на живот на Марс.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР