Бъдещата магистрала Русе – Велико Търново отново бе потвърдена като

...
Бъдещата магистрала Русе – Велико Търново отново бе потвърдена като
Коментари Харесай

Магистралата Русе – Велико Търново е стратегически приоритет за Северна България

Бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново още веднъж бе доказана като водещ стратегически инфраструктурен план. В народен ефир тази заран районният министър Николай Нанков съобщи, че реализацията на аутобана е приоритет за Северна България. Той уточни, че проектирането на автомагистралата от Русе може да стартира още през идната година.

Трите разновидността на трасето плануват то да минава западно от Старата столица, на разстояние сред 5 и 7 километра.

Преди броени дни от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че към този момент стартира изработването на парцеларни проекти за сектора от дунавския град до Бяла. Изготвена е и оценката за влияние върху околната среда. В общините от двете области започват публични разисквания на документа, а полемиките ще продължат до декември. Организатор е Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Освен аутобана Русе – Велико Търново, съединяването на Автомагистрала „ Хемус “ също бе оценено като стратегически за страната инфраструктурен план с предпочитано значение. При последното си посещаване в Старата столица районният министър Николай Нанков акцентира, че те ще се пресекат точно край Велико Търново.

Три са разновидностите за трасе на новия аутобан, които ще бъдат дискутирани. На територията на общината автомагистралата ще премине през землищата на Старата столица, Дебелец и селата Беляковец, Никюп, Ресен, Водолей, Хотница, Самоводене, Момин общ брой, Леденик, Пушево, Шемшево. С пътни възли ще бъдат обезпечени връзките с Автомагистрала „ Хемус ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР