Бадемите са любими ядки на много от нас. Но се

...
Бадемите са любими ядки на много от нас. Но се
Коментари Харесай

Цял живот сме ги яли грешно! Вижте как трябва да консумираме бадемите

Бадемите са обичани ядки на доста от нас. Но се оказва, че от самото начало сме ги консумирали погрешно. Китайската медицина твърди, че верният метод да ядем бадеми е като ги накиснем във вода и ги оставим да престоят през нощта, а на сутринта ги изядем обелени.

Защо? Бадемите съдържат в себе си доста потребни субстанции, измежду които фибри, витамин Е, магнезий, протеини, калций и други. Всички те обаче се намират в ядката, под обвивката й. И когато ядем бадема с кожата, тялото ни не може да усвои всички тези субстанции. Когато ги накиснем във вода кожата се отделя и елементарно можем да ги обелим. По този метод разрешаваме на ядката да се разгради изцяло в стомаха ни, а веществата се усвояват напълно. Също по този начин е добре да ги хапнем незабавно откакто се събудим.

Това е по този начин, тъй като бадемите ще държат под надзор равнището н отделената солна киселина в стомаха и ще предотвратят проблеми с храносмилането. Други изгоди от ядките са това, че ни оказват помощ против заболявания на сърцето и подхранват кожата ни. Друг резултат от бадемите е и топенето на мазнините към корема. Можем да се възползваме от тези свойства на бадема, в случай че го ядем вярно – обелен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР