- Бабо Мравке, где така? - Тръгнах, Щурчо, за храна.

...
- Бабо Мравке, где така? - Тръгнах, Щурчо, за храна.
Коментари Харесай

Една басня, съобразена с епидемичната обстановка: Щурец и мравка

- Бабо Мравке, где по този начин?
- Тръгнах, Щурчо, за храна.

- Не! Не те запитвам къде си тръгнала, а за какво си без маска?

- Нямам маска. Мравките нямат обичая да носят маски.
- Те и други животни, които претендират, че са венецът на природата нямат подобен бит, само че го вършат. При това го вършат с готовност.


- Щурчо, това какво вършат другите животни, няма общо с мен.
- Хич не ме интересува. Веднага си постави маска, другояче ще има последици. Освен това би трябвало да спазваш отдалеченост от метър и половина.
- Но аз съм мравка. Висока съм два милиметра. Ако би трябвало да се отдалеча на метър и половина няма да можем нито да се забележим, нито даже да си приказваме.
- И това не ме интересува. Инструкциите са да се отдалечиш на метър и половина. Но преди този момент ми отговори накъде си се запътила?

- За храна. А ти къде с таз гъдулка?…

- Не отклонявай тематиката. Първо нямаш маска, а и за храна в този момент не можеш да вървиш. Ти си баба мравка, дублирам – баба, и затова прозорецът ти за визити в магазин е сред 10 и дванадесет. Сега не може. Няма по какъв начин, ще се наказваме.

- Но аз нямам пари. Имам единствено една троха.
- Глобата ти е тъкмо една троха. Дай я и си продължавай по пътя.
- Няма. Трябва ми, с цел да не умра от апетит през зимата.
- Значи предпочиташ с неприятно. Добре. Бабо Мравке, Вие сте задържана по силата на изключителното състояние, което сега е обстановка, само че във всеки един миг може още веднъж да стане състояние, ясно ли е?

- Не!
- Добре, натрапвам ви санкция пет хиляди лв. за неспазване на противоепидемичните ограничения. Но преди този момент би трябвало да ти измеря температурата, да не е над 37 градуса.
- С какво? С гъдулката ли ще ми я мериш? Ти нямаш термометър, пък и мравките имаме много друга температура от 37 градуса.
- Това е гъдулка, утвърдена от СЗО. Имам документ, че във времето, в което не се употребява като гъдулка, може да се употребява като термометър за богатството на обществото.
- Щурчо, ти си глупак.
- Идиот, само че с позиция. Освен това, в случай че наложа още пет санкции на мравки и им събера трохите, ще изкарам зимата. А ти, както разбираш, няма да оцелееш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР