Баби с паникбутони! Ето кой ги пази Куп бюрократични спънки

...
Баби с паникбутони! Ето кой ги пази Куп бюрократични спънки
Коментари Харесай

И кокошарник да пазиш - тичаш при нотариус

Баби с паникбутони! Ето кой ги пази

Куп бюрократични пречки и неизпълними условия слагат пред частните охранителни компании новият закон за активността им и спомагателните наредби към него. Това обясниха пред „ Марица “ хора от сектора.

Вече няма да е позволено на компаниите да наемат подизпълнители на обектите, които пазят. Това обаче прави невероятно подписването на контракти с огромни и стратегически обекти, където частни гардове обезпечават жива защита, а монтажът на техническото съоръжение - СОТ, видеонаблюдение и така нататък, се поема от профилиран подизпълнител. В България компаниите, които могат да създадат всичко това вкупом, се броят на пръсти, а всички останали работят с подизпълнители. По същата причина и огромните предприятия към този момент няма да имат право на своя ведомствена защита, в случай че не си записват лична охранителна компания.

Въвежда се и условие всички контракти за защита, даже на курник, да бъдат нотариално заверени. На всичкото от горната страна новата наредба повелява този, който ще бъде защитаван, персонално да подпише договора за услугата. „ Представете си, че на предприемач му идва значим посетител от чужбина, който би трябвало да бъде охраняван. За да стане това, гостът персонално би трябвало да е подписал контракта и да е минал през нотариуса, другояче остава без отбрана “, недоволстват от сектора. 

Законът вкарва и наложително приблизително обучение за наеманите за гардове лица. Това значи, че даже за един надзирател на преграда би трябвало да се желае тапия за приблизително, с цел да бъде взет на работа. Освен това всеки нает би трябвало да минава през неколкомесечно и скъпо образование.

Ново условие е всекидневно в полицията да се подават съответни графици с точните места за защита и имената на гардовете там, както и местоположението на колите. Нашата работа обаче е динамична, а се оказва, че при най-малкото разбъркване на състава попадаме под ударите на закона, безпокоят се от сектора.

На всичкото от горната страна в текстовете има закрепени и големи санкции - по 1000 лв. за всяко нарушаване, упоменато съответно в клаузите, и по 500 лв. за всяко друго.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР