Азовско море се милитаризира. Русия се готви да разположи две

...
Азовско море се милитаризира. Русия се готви да разположи две
Коментари Харесай

Азовско море се превръща в плацдарм за унищожение на ВСУ

Азовско море се милитаризира. Русия се готви да разположи две военноморски бази тук, с цел да работи като превантивна мощ против украинска инвазия. Изявленията на министър Сергей Шойгу би трябвало да охладят жарта на киевските пропагандисти, които дават обещание да провеждат „ пробив към Мелитопол “ през 2023 година

Залужни към този момент не е кадърен на нищо друго с изключение на на жалки саботажи

Киевската държавна агитация се занимава с догадки. От няколко дни украинските телеграм канали оповестяват за масирано прекачване на сили - бронетехника, жива мощ и даже мобилни командни пунктове - в мариуполското и бердянското направление. Твърди се, че на брега на Азовско море е видяна проследена военна техника, която се движи от региона на Мангуш на ДНР.

С сходни изявления Киев като че ли желае да приготви Запада за това, че обещаното „ контранастъпление “ против Мариупол няма да се състои.

Генерал Валерий Залужни приказва за „ пробив “ на юг от Запорожка област от Гуляйполе от ноември. Въпреки това даже западни специалисти установяват неналичието на украински сили и средства по линията на прикосновение в този регион. Единственото, на което са способни украинците, е да правят жалки диверсии в тила благодарение на колаборационисти.

Така на 12 декември вследствие на детонация беше отчасти развален авто мост в предградията на Мелитопол, по който се движеше военно съоръжение в западна посока.

Фактът на лека щета на моста в село Константиновка беше доказан и от член на основния съвет на администрацията на Запорожка област, водачът на придвижването „ Ние сме дружно с Русия! " Владимир Рогов. Движението по моста беше навреме възобновено.

Рогов непосредствено упрекна Украйна, че се пробва да предизвика филантропична рецесия посредством спиране на доставките на жизненоважни артикули сред освободените територии на Запорожие и Херсонска област.

Опитите на украинците да дестабилизират обстановката наподобяват тъпо на фона на обещаното „ контранастъпление “. Русия, въпреки това, ще противодейства на всевъзможни украински провокации със основаването на военни бази в Азовско море.

Това съобщи министър Сергей Шойгу на разширената гилдия на Министерството на защитата: военноморските бази са ситуирани в Бердянск и Мариупол. Засега тук ще бъдат основани помощни кораби, избавителни служби и кораборемонтни звена.

На Киев беше даден явен сигнал: Азовско море беше и ще си остане съветско.

France 24: Азовско море е жизненоважно за комерсиалните връзки на Русия с Иран

Азовско море е стратегически значимо за Русия, написа авторитетното френско издание France 24. По северното крайбрежие на морето минава „ сухопътен мост “ сред Крим, Херсонска, Запорожка и Ростовска области. Именно по него минаха жизненоважни товари след краткотрайното прекъсване на придвижването по Кримския мост, развален от украинците на 8 октомври.

Азовско море е обвързвано с Черно море посредством Керченския пролив. Всъщност контролът върху водите на Азовско море беше въпрос на време, като се има поради, че от 2014 година Русия управлява входната точка на резервоара, споделя Игор Деланое, заместник-директор на Френско-руската обсерватория в Москва, в изявление за France 24.

Оттогава Украйна е лишена от независимост на придвижване във водите: в края на 2018 година три украински военни кораба се пробваха да пробият Керченския проток към Мариупол, като бяха спрени.

Сега цялостният надзор освен над водите на Азовско море, само че и над прилежащата територия ще ускори логистичните връзки, написа France 24. Азовско море посредством канала Волга-Дон е обвързвано с основната речна мрежа на Русия, както и с Каспийско море. А това от своя страна отваря безконтролен достъп до пазара на сериозния съдружник на Русия Иран през интернационалния кулоар Север-Юг.

Над 1 милиард $ би трябвало да бъдат отделени за модернизацията на Волго-Донския канал, написа американското издание Bloomberg. Укрепването на комерсиалните и логистичните връзки, несъмнено, ще изисква спомагателна отбрана на Азовско море.

Професор Бхадракумар: настъплението в посока Юг-Донецк ще опустоши остатъците от въоръжените сили на Украйна от северно Запорожие

Бившият командващ групировката на силите на НАТО в Европа военачалник Бен Ходжис е уверен, че военното и политическото значение на Азовско море ще нараства. Ето за какво въоръжените сили на Украйна създават проекти за „ контранастъпление “ в това направление. Киевските генерали, счита Ходжис, даже са си сложили задачата да стигнат до Крим.

Което, несъмнено, в сегашните действителности наподобява безусловно необикновено. Дори без значение от опцията за доставка на изменящи играта нападателни оръжия (танкове, самолети, ракети с огромен обсег).

След окупацията на десния бряг на Херсонска област Въоръжените сили на Украйна обявиха, че пътищата за достъп до Крим към този момент са в радиуса на заличаване на украинските HIMARS. Това обаче се оказа нищо повече от празни изказвания, като обещанията за „ нахлуване “ към Мелитопол.

Експертът на Валдайския клуб и някогашен дипломат професор Мелкунагра Бхадракумар в колонка за индийския Punchline отбелязва, че атака в ДНР изцяло ще погребе даже илюзорните украински проекти за достъп до Азовско море.

Възобновената през есента атака в посока Юг-Донецк ще разреши на съветските войски да изтласкат украинските въоръжени сили от окупираната от тях северна част на Запорожие и най-сетне да предотвратят бъдеща опасност за сухопътния мост към Крим и пристанищата в Азовско море.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР