Азиатските капиталови пазари се търгуват "на червено", на фона на

...
Азиатските капиталови пазари се търгуват "на червено", на фона на
Коментари Харесай

Агресивните намерения на Фед доведоха до разпродажби на азиатските борси

Азиатските финансови пазари се търгуват "на алено ", на фона на упованията на вложителите за по-агресивно стягане на паричната политика от страна на Федералния запас на Съединените щати.

Новите наказания на западните страни против Русия поради нашествието в Украйна също повлияха отрицателно на пазарните настроения.

Японският борсов показател Nikkei 225 падна с близо 2% в утринната търговия, южнокорейският KOSPI губи 0.9%, а австралийските акции изгубиха 0.8%, а в Австралия S&P/ASX 200 регистрира намаляване от 0.5 на 100.

Хонконгският показател Hang Seng се намали с 1.3%, отдалечавайки се от едномесечния връх, доближат по-рано тази седмица.

Днес стана ясно още, че бизнес интензивността в бранша на услугите в Китай се свива с най-бързите си темпове от две години насам. Ръстът на новите случаи на COVID-19 лимитира подвижността и търсенето от страна на клиентите.

Във вторник китайските управляващи удължиха локдауна в Шанхай, койтйо към този момент обгръща цялото 26-милионно население.

Фокусът на вложителите през днешния ден ще се насочи към протокола от последното съвещание на Фед. Те ще търсят "улики " за възможната опция за нарастване на лихвите с 50 базисни точки на идващото съвещание на централната банка на Съединени американски щати през май.

В момента се счита, че има 80% късмет Фед да поеме този курс.

На валутните пазари доларовият показател, който следи придвижването на курса на "зелените пари " по отношение на кошница от шест водещи международни валути, доближи 99.638 пункта, което е най-високото му равнище от края на май 2020 година насам.

Петролът остана постоянен в утринната търговия след покачванията през последните дни. Фючърсите на американския лек недопечен нефт се търгуват на равнище от малко под 102 $ за барел, а сортът брент се движи към 106.90 $.

Златото поевтиня с 0.3% през днешния ден до равнище от 1921 $ за тройунция.

На пазара на криптовалутите също се следят разпродажби. Биткойнът губи близо 3% от цената си за последните 24 часа до равнище от 45 370 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР