Азиатските икономики са на път да бъдат големите печеливши от

...
Азиатските икономики са на път да бъдат големите печеливши от
Коментари Харесай

Икономическото възстановяване на Китай ще подкрепи целия регион, смята експерт

Азиатските стопански системи са на път да бъдат огромните печеливши от възобновяване на Китай от пандемията от ковид. Това съобщи пред Си Ен Би Си Дейвид Чао от Invesco.

„ Икономическото възобновяване на Китай ще даде подтик заобикалящите го азиатски стопански системи “, разяснява Чао, който е пазарен пълководец за Азиатско-тихоокеанския район

По думите му главният фокус е върху това „ дали интензивността на китайските консуматори ще се възстановява бързо “. Той обаче счита, че резултата от възобновяване на Китай няма да бъде толкоз мощен, колкото през 2010 година, когато подхванатите от Пекин фискални тласъци поддържаха съществено останалите азиатски стопански системи.

Коментарите на Чао идват на фона на данните, че китайската промишлена интензивност е повишена през септември, което сочи за продължаващо възобновяване на втората най-голяма стопанска система на планетата. През август страната регистрира растеж на продажбите на дребно за първи път от началото на годината.

„ Продължавам да чакам, че китайските акции ще се показват по-добре от тези на развитите пазари, тъй като Китай показват дълготрайно V-образно възобновяване от пандемията “, сподели той.

Според него напрежението сред Пекин и Вашингтон сега е на назад във времето, защото фокуса на вложителите е върху битката на американския президент Доналд Тръмп с ковид.

Той акцентира, че тематиката за Китай не е играла толкоз значима роля, колкото се очакваше, в първия спор сред Тръмп и претендента за президент на демократите Джо Байдън.

„ Тръмп към момента не е атакувал Китай за персоналната си борба с COVID-19, само че считам че тази тематика може да бъде наранена, изключително в случай че положението му се усъвършенства през идващите седмици и той възобнови акцията си “, разяснява Чаа.

От началото на мандата си като президент Тръмп не стопира да отравя рецензии към Пекин по редица въпроси, в това число търговията и пандемията, стигайки до такава степен да назова COVID-19 „ китайския вирус “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР