Азиатските борсови индекси стартираха седмицата разнопосочно, след като централната банка

...
Азиатските борсови индекси стартираха седмицата разнопосочно, след като централната банка
Коментари Харесай

Азиатските борсови индекси стартират седмицата разнопосочно

Азиатските борсови показатели стартираха седмицата разнопосочно, откакто централната банка на Китай понижи главния лихвен %. Редица стопански знаци в Поднебесната империя се оказаха по-слаби от предстоящото и подчертаха нуждата от повече тласъци за поддръжка на втората по величина стопанска система в света.

Продажбите на дребно и промишленото произвеждане са нарастнали с по-малко от предстоящото през юли, добавяйки към разочароващите данни за новите банкови заеми.

Намаляването на лихвените проценти обаче се чака да помогне за смекчаването на отрицателните резултати и това беше повода китайските показатели да останат постоянни.

Регионалният бенчмарк MSCI Asia Pacific, който следи представянето на акциите на най-големите компании в азиатско-тихоокеанския район, остана без смяна в утринната търговия, откакто се увеличи с 0.9% предходната седмица.

Японският Nikkei добави 1.1%, откакто данните посочваха, че японската стопанска система е повишена с 2.2% на годишна база през второто тримесечие, което бе малко под прогнозите.

Основният въпрос за вложителите остава дали Уолстрийт може да поддържа възходящия си тренд, Според последните данни, има към 50% късмет Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи лихвите със 75 базисни пункта през септември и до към 3.5 - 3.75% до края на годината.

Надеждите за меко икономическо приземяване също ще получат инспекция на положението от данните за продажбите на дребно в Съединени американски щати, които се чака да покажат внезапно закъснение на разноските през юли.

Индексът S&P е съвсем с 17% над дъното, достигнато в средата на юни и единствено на 11% под историческите си върхове.

Еврото се задържа на равнище от 1.0249 тази заран, откакто отскочи с 0.8% предходната седмица.

Отслабването на $ обезпечи известна поддръжка за златото, което се търгува на равнище към 1794 за тройунция, откакто добави 1% предходната седмица.

Цените на петрола се намалиха, защото разочароващите данни на Китай ускориха терзанията по отношение на световното търсене на гориво.

Saudi Aramco съобщи, че е подготвена да усили производството, до момента в който производството в няколко офшорни платформи в Мексиканския залив на Съединени американски щати се възобнови след малко спиране предходната седмица.

Брентът падна с към % до равнище 97.16 $, до момента в който американският лек недопечен нефт се търгува за 91.20 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР