Азиатските акции изтриха ръста си от по-рано през деня, навлизайки

...
Азиатските акции изтриха ръста си от по-рано през деня, навлизайки
Коментари Харесай

Хонконг повлече азиатските акции към отрицателна територия

Азиатските акции изтриха растежа си от по-рано денем, навлизайки в негативна територия, откакто скок в броя на инфектираните с китайския вирус намали показателите в Хонконг и породи страхове по отношение на икономическия резултат от разпространяването на заболяването, написа Profit.bg.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI изгуби 0.52%. Хонконгският Hang Seng се намали с 2.8% в първата си сесия, след няколко дни отмора поради Лунната нова година.

Спадът се оглавяваше от акциите на финансовите и имотните компании, както и от акциите на фирмите за търговия на дребно.

Австралийският главен показател набъбна с 0.57%, до момента в който японският Nikkei се увеличи с 0.4%, частично тъй като вложителите на тези пазари към този момент имаха опция да реагират на вируса, който лиши над 100 човешки живота.

Фючърсите на петрола бележат растеж в азиатската сесия, откакто източници от ОПЕК оповестиха, че организацията желае да продължи рестриктивните мерки в производството с три месеца до юни, с което бяха разсеяни част от опасенията към свръхпредлагането.

Доходността по щатските държавни облигации остава по-висока, а валутите убежища резервираха позиции, което беше симптом за известно успокоение на финансовите пазари, само че на фокус си остава вирусът и по какъв начин вложителите биха преоценили по-рисковите активи.

“В идващите три до пет дни натискът за продажби ще е максимален, тъй като пазарите на процедура не гледаха толкоз съществено на вируса преди Китайската нова година, ” споделя пред Ройтерс Шон Дарби, старши анализатор в Jefferies в Хонконг.

“Докато броят на болесттите не стартира да оформя връх, пазарите надали ще тръгнат нагоре. ”

Фючърсите на щатския показател S&P500 нарастват с 0.14% в азиатската сесия през днешния ден. Индексът се увеличи с 1.01% през вчерашния ден, възстановявайки се от най-големия си еднодневен спад от четири месеца, регистриран в понеделник. За покачването през вчерашния ден помогнаха и акциите на Apple Inc, които нарастнаха преди упования доклад на компанията за четвъртото тримесечие.

След края на сесията Apple разгласи по-добри от предстоящите резултати за четвъртото тримесечие и предвижда резултати за актуалното тримесечие, които бяха по-високи от упованията на Уолстрийт, което подкрепя азиатските софтуерни акции.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации набъбна до 1.6666% по отношение на 1.5821% по тримесечните бумаги, което беше следващата индикация, че настройките са се нормализирали.

Лихвената крива за малко се обърна през вчерашния ден, когато доходността по 10-годишните бумаги падна под тази по 3-месечните за първи път от октомври. Обърната лихвена крива в исторически проект е знак за идна криза.

Търговията на пазарите в Азия се чака да бъде при ниски размери преди срещата на Федералния запас на Съединени американски щати по-късо през днешния ден. Фед пък се чака да удостовери желанието си да остави лихвите без смяна най-малко до края на годината.

На валутните пазари считаната за валута леговище японска йена се разменяше на равнище от 109.22 по отношение на $, след намаляване от 0.2% през вчерашния ден. Швейцарският франк - друга известна валута леговище, се търгуваше на равнище от 0.9740 по отношение на $, покрай най-ниското си равнище от близо три седмици.

На офшорния пазар юанът остана съвсем без смяна на равнище от 6.9615 по отношение на $.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха с 0.99%, до 54.01 $ за барел. Тези на петрола от сорта брент прибавиха 0.96%, до 60.08 $ за барел.

ОПЕК желае да продължи с рестриктивните мерки в производството на нефт най-малко до юни, като има възможност и за още по-голямо ограничаване, в случай че търсенето на суровината в Китай бъде повлияно доста от разпространяването на новия ковид, са декларирали източници от ОПЕК.

Британският паунд се намали до 1.3021 по отношение на $ и върви към петото си следващо намаляване в резултат на опасенията към комерсиалните взаимоотношения сред Англия и Европейски Съюз.

Инвеститорите също по този начин работят внимателно преди срещата на Централната банка на Англия за установяване на паричната политика по-късно през днешния ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР