Азербайджан разкритикува неефективността на онлайн дипломацията относно мирния договор с

...
Азербайджан разкритикува неефективността на онлайн дипломацията относно мирния договор с
Коментари Харесай

Азербайджан иска да преговаря с Армения, но не само онлайн

Азербайджан разкритикува неефективността на онлайн дипломацията по отношение на мирния контракт с Армения и прикани Ереван да се върне на масата за договаряния, оповестява ТАСС.

" Сега нямаме този детайл на срещи очи в очи. Но с цел да не убием изцяло процеса, азербайджанската страна не отхвърля да получава и изпраща мнения, това имам поради под онлайн дипломация - има единствено препращане на мнения. Считаме ли това за най-продуктивния способ на връзка при разискването на плана за кротичък контракт? Не мисля по този начин ", акцентира министърът на външните работи на Джейхун Байрамов на конференция след диалози с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

По негови думи би било неправилно да се каже, че не е реализиран прогрес в договарянията през последните шест месеца.

" Има прочут прогрес. Ако обаче бяхме по-ориентирани към резултата, в случай че се бяхме сблъскали с по-малко неприятни изненади, можеше да имаме по-добър резултат. И мисля, че арменската страна най-сетне ще разбере неадекватността на сходен метод към актуалната обстановка и ще се върне на масата за договаряния. Азербайджанската страна е подготвена за това ", увери Байрамов.
 Армения упрекна Азербайджан в нарушение на примирието
Армения упрекна Азербайджан в нарушение на примирието

Арменски бойни позиции са били подложени на обстрел

Азербайджанският първи посланик означи, че " колкото по-бързо Армения промени позицията си и се върне на масата за договаряния, толкоз по-полезно ще бъде това за нормализирането на двустранните връзки ".

Армения и Азербайджан са водили две войни - през 2020 година и през 90-те години на предишния век - за азербайджанския район Нагорни Карабах, обитаем с арменци. Турция поддържа Азербайджан в спора.

Шестседмичната война през 2020 година лиши живота на повече от 6500 бойци от двете страни и приключи с помирение с помощта на посредничеството на Русия.
 Азербайджан изпраща на Армения детайли от кротичък контракт
Азербайджан изпраща на Армения детайли от кротичък контракт

Външните министри на Армения и Азербайджан организираха диалози в Женева за предстоящ кротичък контракт

Миналата година Баку и Ереван започнаха работа по кротичък контракт с посредничеството на Европейския съюз и Съединените щати. Представители на двете страни организираха.

Съгласно съглашението, реализирано с посредничеството на Москва, Армения отстъпи елементи от територия, която контролираше от десетилетия, а, които да съблюдават за нежното помирение.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, етническите арменски сепаратисти в Нагорни Карабах се отделиха от Азербайджан. Последвалият спор взе към 30 000 жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР